Onze favoriete snorkelbestemming: Gili Meno

Wie droomt er niet van? Een poederwit strand, de warmte van de zon op je huid en het ruisen van de golven op de achtergrond. In de ene hand een cocktail, in de andere dat boek dat je al maanden wilde lezen.

Dirk en ik zijn allebei gek op snorkelen. Ik vind het elke keer weer een bijzondere ervaring. Vanaf het strand heb je geen idee van die wonderlijke wereld daar onder de oppervlakte. Vanaf het moment dat ik me durfde over te geven aan het idee dat ademen onder water door een snorkel echt mogelijk is, ben ik iedere vakantie weer op zoek naar dat ene bijzondere plekje. Een plek waar we kunnen snorkelen tussen koraal in de mooiste vormen en met de meest fantastische kleuren. Het liefst ook een plek waar we zo vanaf onze bungalow op het strand het water in lopen. En als het even kan een plek waar we de kans hebben om een aantal bijzondere dieren tegen te komen: schildpadden, manta’s, haaien, zeepaardjes.

Gili eilanden  
Dirk en ik zijn ook dol op lekker eten. Vooral de Aziatische curries zijn bij ons favoriet. We houden van tentjes waar je met de voeten in het zand je biertje kunt drinken. Of zo’n heerlijke verse fruitshake. Alleen bij de gedachte loopt het water me al in de mond. Het fruit in tropische landen smaakt toch altijd net iets lekkerder, iets zoeter en iets verser. We zijn gek op lekker relaxen in een loungezak op het strand. En natuurlijk op van die felgekleurde parasolletjes die de ergste warmte en het felle licht van de zon tegenhouden. Ze maken de wereld gewoon net iets vrolijker, vind je niet? De afgelopen jaren hebben we in Azie een aantal van deze geweldige snorkelbestemmingen weten te vinden. Onze onbetwiste favoriete snorkelbestemming? Gili Meno!

 

Gili Meno is met afstand onze favoriete snorkelbestemming. Nergens zijn we zo onder de indruk geweest van het koraal en de onderwaterwereld als op Gili Meno. De Gili eilanden liggen in Indonesië bestaan uit drie eilanden: Gili Trawangan, Gili Air en Gili Meno. De eilanden liggen ten noordwesten van Lombok. Gili Meno is met slechts 300 inwoners het rustigste eiland van de drie. Je bereikt het eiland per boot vanaf Bali of Lombok. Gili Meno is een waar paradijs. Het strand is poederwit, het water turquoise en de onderwaterwereld adembenemend mooi. Gili Meno is een perfecte plek om tot rust te komen. Het eiland heeft geen verharde wegen. Het eiland verkennen doe je te voet via zandpaden. Wil of kun je niet lopen dan kun je je laten vervoeren met paard en wagen, het lokale vervoermiddel op het eiland.

 
De sfeervolle accommodaties liggen verspreid langs het strand. Langs datzelfde strand vind je gezellige restaurantjes en barretjes. Hier kun je al loungend genieten van een koud drankje of een heerlijke Indonesische maaltijd. Vanaf je houten bungalow met veranda loop je zo het warme water in.

 
Zodra je je snorkel en masker hebt opgezet, zwem je tussen de vissen. Het koraal heeft de prachtigste kleuren en vormen. Je weet niet waar je moet kijken. Regelmatig kom je schildpadden tegen. Een fantastische ervaring. Ook een ontmoeting met een haai of mantarog is niet uitgesloten.  Wanneer je op zoek bent naar een eiland dat nog niet wordt overspoeld door massatoerisme en dat voldoet aan elke omschrijving van een paradijselijk eiland, bezoek dan zeker eens Gili Meno.

Een reactie op “Onze favoriete snorkelbestemming: Gili Meno

  • 7 mei 2016 at 09:52
    Permalink

    als ik deze post zie dan krijg ik meteen zin om het vliegtuig te pakken naar de eerste de beste snorkelbestemming.

Comments are closed.