Wereldreis: wat gaan we thuis het meeste missen?

Dirk geniet inmiddels bijna een week van zijn sabbatical. Zelf moet ik nog 10 dagen werken. We kijken uit naar 26 augustus, de dag van ons vertrek. Toch zijn er ook een aantal dingen die we echt gaan missen. Onze top 5:

1. Familie en vrienden

Het is cliché en ook logisch. Op nummer 1 uiteraard onze familie en vrienden. Natuurlijk zullen we die gaan missen. Al denk ik dat we tijdens onze wereldreis misschien nog wel meer contact zullen hebben dan thuis. Social Media maakt het wel erg gemakkelijk om ver bij elkaar vandaan te zijn, maar toch ook weer heel dichtbij. Een WhatsApp is zo gestuurd en contact via Facetime is al bijna net zo makkelijk. Een fijne gedachte.

2. Belfi & Lillibit

Het wordt vast lastig om onze katten, Belfi & Lillibit, over 3 weken naar hun vakantieadres te brengen. Het moeilijkste aan de beslissing om op wereldreis te gaan, was het achterlaten van onze katten. We laten ze gelukkig wel met een goed gevoel achter. Ze hebben een heel fijn plekje bij het pension waar ze altijd verblijven als wij op vakantie zijn. We zijn heel blij dat ze daar een half jaar mogen logeren. Ons zullen ze dus vast niet gaan missen, wij hen des te meer.

3. Sinterklaas

Sinterklaas wordt bij ons thuis altijd groots gevierd. Het is het mooiste feest van het jaar, al sinds ik een klein meisje was. De hele familie bij elkaar, lootjes trekken en bij elk pakje een gedicht. Natuurlijk nemen we elkaar ook graag in de maling. De voorpret begint al weken vantevoren. Op de dag zelf beginnen we vaak al om 4 uur ’s middags. Rond half 11 ’s avonds wordt het sinterklaasfeest afgesloten met een laatste pak voor iedereen. Tussendoor worden we getrakteerd op de lekkerste sinterklaashapjes en drankjes. Mijn ouders weten er elk jaar weer iets geweldigs van te maken. De datum voor dit jaar staat al gepland: 3 december, de verjaardag van Dirk. Wij vliegen dan van Nieuw Zeeland naar Hawaii en zijn er helaas dit jaar niet bij. Gelukkig is het een terugkerend fenomeen en zijn we volgend jaar gewoon weer van de partij. En wie weet, bakken we op Hawaii nog wel een paar kruidnoten in ons AirBnB appartement.

4. Verjaardag moeder Dirk

Natuurlijk missen we meerdere verjaardagen tijdens onze wereldreis. Dat kan ook bijna niet anders met een grote familie en een reis van een half jaar. Jammer vinden we vooral dat we de verjaardag van Dirk zijn moeder missen. Die wordt dit jaar 70, een bijzondere leeftijd die vraagt om een bijzonder feestje. Een feestje zonder ons. Vanuit Nieuw Zeeland zullen we met een lekker glas wijn in de hand proosten op deze bijzondere gebeurtenis.

5. Zumba

Een vraag die me de afgelopen weken vaak gesteld wordt is: “hoe ga je het een half jaar redden zonder de zumba?” Tsja, dat is een goede vraag. Al ruim 5 jaar rijd ik 3 keer per week vol enthousiasme naar de sportschool voor de zumba. Ik heb er in die tijd veel leuke en lieve mensen leren kennen. We drinken koffie op vrijdag en lachen wat af met elkaar. Ik zal de zumba en mijn zumba-maatjes zeker gaan missen. Er komen vast momenten dat ik op mijn horloge kijk en denk: O, nu zijn ze zonder mij begonnen. Tenminste, als ik me op dat moment het tijdsverschil kan herinneren. Ik moet eerlijk zeggen dat ik al wel even heb gekeken of er in Nieuw Zeeland en Australië mogelijkheden zijn om zumbalessen te volgen. Tot mijn verbazing zijn die er genoeg. En natuurlijk gaan we aan het eind van onze reis nog naar Cuba, het land van de Salsa, Reggaeton en Merengue. Daar kan ik me dus helemaal uitleven!

2 reacties op “Wereldreis: wat gaan we thuis het meeste missen?

  • 5 augustus 2016 at 03:30
    Permalink

    Lieve Annique en Dirk, nu wij hier in Miami zijn realiseer ik me nog meer wat een fantastische reis jullie te wachten staat. Ik benijd jullie zó, want dit is iets zó bijzonders. Maar ik zal mijn Zumba-maatje echt wel missen, hoor. Daarom is het fijn om jullie zo te volgen en via WhatsApp persoonlijk contact te houden.
    Maar na ons citytrips zie ik je nog bij Zumba?? met vast nog wel tijd voor een kop espresso/thee voor jou en cappuccino voor mij?

  • 22 augustus 2016 at 22:02
    Permalink

    Lieve annique en dirk,
    zoals ook in de kaart staat, wens wij ullie een prachtige wereldreis. Geniet van alle mooie momenten . Wij zullen julle volgen. Gr anja, marco en doreen

Comments are closed.