Doen: sky tea in het enige 7-sterren hotel ter wereld

Wie ooit in Dubai is geweest, wil zeker nog eens terug. Dubai maakt indruk. De exotische woestijnstad heeft voor elk wat wils. Dubai is een aaneenschakeling van verrassingen: uitgestrekte stranden, levendige soeks, kunstmatige eilanden en hoge wolkenkrabbers. Dubai is bovendien, met meer dan 50 enorme winkelcentra, een walhalla voor shopliefhebbers. Het is een stad van superlatieven en contrasten.

Een must do wanneer je in Dubai bent, is een high tea in het enige 7-sterren hotel ter wereld, het Burj al Arab. De 7-sterren heeft de eigenaar overigens zelf aan het hotel gegeven. Officieel heeft het hotel 5 sterren, omdat dat het maximum aantal sterren is dat aan een hotel wordt gegeven.Voor een high tea in de Sky View Bar van het Burj al Arab moet je wel wat dieper in je buidel tasten, maar voor een kleine 150 euro per persoon koop je een exclusieve en magische ervaring die je je leven lang zal bijblijven.

Het Burj al Arab is gebouwd op een kunstmatig eiland, 280 meter uit de kust. Met 321 meter is het een van de hoogste hotels ter wereld en een bezienswaardigheid in Dubai. De voorgevel van het hotel heeft de vorm van het zeil van een dhow, een typisch Arabisch schip.  Via een lange toegangsbrug bereik je het hotel. Bij de toegangspoort tot deze brug wordt gevraagd naar je reservering. Zonder reservering word je namelijk niet toegelaten in het hotel. Reserveren voor de Sky Tea kan via de website van Jumeirah. Bij binnenkomst sta je versteld van alle luxe. In het interieur van het hotel is 1600 m2 bladgoud verwerkt. De high tea wordt geserveerd in de Sky View Bar. Ook hiervoor geldt dat de Sky View Bar alleen toegankelijk is voor gasten die specifiek voor deze bar hebben gereserveerd. Let er bij reserveren dus goed op dat je reserveert voor een Sky Tea in de Sky View Bar en niet voor een high tea of afternoon tea in een van de restaurants op de begane grond.

Een van de gouden liften brengt je met een snelheid van meer dan 20 km per uur razendsnel van de begane grond naar de bovenste verdieping. De Sky View Bar zweeft op een hoogte van 200 meter aan de achterzijde van het hotel en biedt een fantastisch uitzicht op de kunstmatige eilanden voor de kust van Dubai, de woestijn en de stad zelf. Zorg dat je op tijd bent, zodat je keuze hebt uit de beste plaatsen. Uiteraard die aan het raam. De rest van de middag word je als VIP gast behandeld. De Sky Tea begint met een glaasje champagne. Daarna word je verwend met een ruime keuze uit sandwiches, bijzondere cakejes, huisgemaakte jam en kleine hapjes. Allemaal op bijzondere wijze geserveerd. Uiteraard heb je voor de Sky Tea keuze uit een groot assortiment thee. Ook kun je kiezen voor diverse koffies.

Bij vertrek ontvang je als dank voor je bezoek een doosje exclusieve bonbons. Het kan niet anders dan dat je het Burj al Arab met een glimlach op je gezicht verlaat. Je bent misschien wat euro’s armer, maar een bijzondere ervaring rijker! Voor ons was het het hoogtepunt van Dubai.