Doen: spectaculaire licht- en geluidshow Singapore

In het hart van Singapore bevindt zich een prachtig park: Gardens by the Bay. Dit park bestaat uit een futuristisch bos van enorme, metalen bomen. Overdag zorgen de bomen voor schaduw, ’s avonds komen de bomen tot leven in een spectaculaire licht & geluidshow. 

De superbomen variëren in hoogte tussen de 25 en 50 meter. De bomen wekken duurzame energie op. Ook vangen ze overtollige regen op en voeren deze af naar plekken waar het regenwater gebruikt wordt voor bijvoorbeeld irrigatie. De bomen zijn begroeid met varens, orchideeën en wijnranken die langs de gigantische bomen omhoog groeien. Tussen twee van de grotere bomen bevindt zich een loopbrug. Hier kun je op 22 meter hoogte genieten van het prachtige uitzicht over het park en de skyline van Singapore.

Wanneer de avond valt en het langzaam donker begint te worden, komen de bomen tot leven. Elke avond kun je om 19.45 uur en om 20.45 uur genieten van een fantastische licht & geluidshow. In een 13 minuten durende show lijken de bomen te dansen in het surrealistische landschap.  Zoek een plekje op onder een van de bomen en geniet.

De Gardens by the Bay zijn niet missen wanneer je in Singapore bent. Loop gewoon richting het Marina Sands Bay hotel, het luxueuze hotel dat uittorent boven de baai, en volg de bordjes. Voor de licht- en geluidshow loop je in het park naar Super Tree Grove. De toegang tot het park en de licht & geluidshow zijn beide gratis. Een extra reden om de indrukwekkende licht- en geluidshow niet over te slaan wanneer je in Singapore bent.