Terugreis naar Nederland

Hallo, hierbij ons laatste verslag van onze reis naar Sri Lanka. Het is nu zaterdag en we hebben net Coco (de kat) opgehaald en boodschappen gedaan. We voelen ons allebei erg brak. Echt zo’n gevoel dat we de vorige avond flink hebben gedronken. Maar enfin, de afgelopen dagen hebben voornamelijk in het kader van terugreizen naar Nederland gestaan. Donderdag ochtend lekker uitgeslapen tot 9 uur. Er staat ons een lange reis naar Nederland te wachten. Na ons ontbijt terug naar de kamer en onze tassen ingepakt/herpakt. Om 12 uur checken we uit in het hotel en de resterende tijd voordat we richting trein gaan besteden we onder genot van een drankje al lezend op het terras. Wederom met een mooi uitzicht. Om half drie pakken we bij het hotel een tuk-tuk naar het station. Gelukkig kunnen we zitten in de trein. De treinreis is langs de kust en we zien dan ook veel zee vanuit de trein. Ook zien we redelijk veel sloppen.

Om 7 uur komen we op het treinstation in Colombo aan. Voor het station onderhandelen we wat met een tuk-tuk chauffeur over een taxirit naar het vliegveld. Het is heel druk in Colombo op de weg en tegen negen uur komen we op het vliegveld aan. Na wat eten brengen we de tijd voornamelijk door in een restaurant met lezen. Vlak voor het inchecken rond half twee ’s nachts kleden we ons nog even om (lange broek en schone shirtjes) en poetsen we nog even onze tanden. Tevens kopen we nog een klein vlaggetje van Sri Lanka (voor de verzameling). Na het inchecken shoppen we nog wat en belanden we uiteindelijk in een koffiebar waar we nog wat eten en Dirk van zijn eerste koffie in de vakantie geniet. In tegenstelling tot de smerige koffie die Dirk op de eerste dag in de vakantie niet heeft opgedronken was deze erg lekker (en erg welkom om half 4 ’s nachts). Om 4:20 vertrekt ons vliegtuig richting Doha (Quatar) en vervolgens met een uur overstaptijd naar Londen.

In Londen hebben we door wat vertraging anderhalf uur overstaptijd. Al met al stappen we om 17:10 uur Nederlandse tijd het vliegtuig uit (wat eigenlijk precies volgens planning was). Bij de bagageband aangekomen moeten we lang op onze rugzakken wachten. Sterker nog Dirk wacht nog steeds op zijn rugzak want die zat helaas niet in het vliegtuig waar we zelf in zaten. Bij de “tassenbalie” blijkt dat de rugzak van Dirk in een ander vliegtuig zit. We hebben keuze om nog anderhalf uur te wachten of om de tas thuis te laten bezorgen. Aangezien Jaap en Pity op ons staan te wachten in de aankomsthal kiezen we ervoor om de tas te laten bezorgen. Voordat we naar huis gaan gaan we nog even bij de Chinees in Oosterwolde een hapje eten (we moesten Jaap toch een beetje omkopen om ons te brengen en halen van het vliegveld en voor Chinees eten doet hij blijkbaar erg veel 😉 Gelukkig krijgen we als snel een telefoontje van Schiphol dat de rugzak is gevonden en we maken een afspraak dat hij zaterdagmiddag bij ons thuis wordt bezorgt. Prettig geregeld dachten we zo. Al met al kijken we allebei terug op een fantastische reis. Ook het zelf reizen is ons goed bevallen. Graag willen we iedereen bedanken die ons gevolgd heeft op deze website en tevens bedankt voor de leuke reacties in het gastenboek.