Op naar Sri Lanka

Van Doha vliegen we naar Colombo. De vluchtduur is 4 uren en 18 minuten. Iets na 3 uur in de nacht landen we in Colombo. Het is nog even spannend of -vanwege de snelle transfers- onze rugzakken wel in Colombo zijn aangekomen. Maar gelukkig liggen ze beide op de bagageband. We halen een visum bij de douane, pinnen Sri Lankaanse Roepies en gaan vervolgens op zoek naar de taxichauffeur die we al vanuit Nederland geregeld hebben. Alles gaat voortvarend: de chauffeur staat met een bordje met daarop onze naam al op ons te wachten. De rit naar Kandy is dan nog 2,5 uur. De weg is goed. Het verkeer in Sri Lanka gaat niet veel sneller dan 50 km per uur. Dit vanwege de vele bochten en het langzamere verkeer dat op de weg is. Om 6 uur wordt het langzaam licht. We kunnen nu iets meer zien van de mooie en groene omgeving waarin we ons bevinden. Om 6:15 uur komen we aan bij ons hotel: Hotel Chaaya Citadel in Kandy. De check-intijd is om 14:00 uur, maar we hebben opnieuw geluk: er wordt een kamer voor ons geregeld. Het hotel en de kamer zien er mooi uit. We gaan lekker nog even slapen.

Om 10:30 uur worden we wakker. We doen het rustig aan vandaag. Het hotel heeft een geweldig uitzicht over een rivier waar veel vogels te zien zijn. We gaan zitten bij de poolbar met uitzicht op de rivier en bestellen een verse jus d’orange. Fruit hebben ze hier genoeg. Om 13:00 uur nuttigen we onze eerste Sri Lankaanse lunch. Nou ja, Sri Lankaans… Dirk een saté met rijst en ik een Indiaanse wrap. De curry komt vanavond wel.

’s Middags maken we een mooie wandeling door de groene omgeving. Er is veel te zien. Eekhoorntjes, bloemen, vlinders, rijstvelden en veel palmbomen. Later in de middag gaan we nog lekker even aan het zwembad zitten en genieten we van een milkshake. Dirk slooft zich op de eerste dag al uit en zwemt 40 baantjes. We hebben moeite de ogen open te houden. Bij terugkomst op de hotelkamer blijkt ons bed voor de derde keer te zijn opgemaakt.
’s Avonds genieten we van een uitgebreid buffet. We kijken onze ogen uit, het lijkt Turkije wel. Er is geen nee te koop. Er staan 4 koks om ter plekke ons eten te bereiden en ook zijn er verschillende curries en bijgerechten te krijgen. We zitten bovendien aan een tafeltje half buiten met uitzicht over de rivier. Het is echt vakantie.