Op safari in Yala

Om 5:50 uur gaat de wekker. Het lijkt wel een werkdag. Gelukkig hebben we beide goed geslapen ondanks de warmte hier. 6:30 uur begint onze wandelsafari. Van de safari mensen krijgen we een verrekijker te leen want die hebben we niet mee genomen vanaf huis i.v.m. met het gewicht. De wandeling duurt dik een uur waarin we veel vogels, wilde zwijnen, waterbuffels en krokodillen zien. En dat allemaal zo dicht bij de accommodatie waar we zitten. Op de plek waar we langslopen zagen we gisteren vanaf het zwembad nog een olifant lopen. Na de wandeling gaan we lekker ontbijten. Het is wederom buffet en we laten het ons dan ook prima smaken.

Na het ontbijt gaan we op het observatiedek boven het restaurant zitten te lezen en veel om ons heen kijken. Tevens heeft Dirk nog wat video’s toegevoegd aan de website en hebben we de hotel pagina up-to-date gebracht. (de gps coördinaten werkten niet helemaal mee maar bij een uitgezoomde kaart ziet het er wel goed uit). Dirk heeft zijn derde boek van Dan Brown uit. Rond 13:00 uur gaan we in het restaurant even wat eten en we spoelen wat na met een overheerlijk koud Lion lager biertje. Wat is het toch vervelend zo’n vakantie (-:
Na het eten gaan we nog even naar ons chalet voordat we om 15:00 uur voor de echte jeep safari gaan. Naast veel vogels zoals ooievaars (andere als in Nederland), reigers, lepelaars, rollers, bijeneters en nog ander klein grut, oh ja niet te vergeten heel veel pauwen, zien we ook wat groter wild. Wederom veel zwijnen, waterbuffels een paar olifanten, veel herten en we hebben het geluk om 1 luipaard in een boom te zien liggen. De natuur is echt super mooi. Veel groen en waterplassen waardoor het soms lastig is om het wild te spotten. Tijdens een pauze stoppen we nog bij een monument aan zee waar we de overblijfselen zien van een paar paar bungalows. Deze bungalows zijn tijdens de Tsunami van 2004 totaal weggevaagd. Totaal op die plek zijn er toen 40 mensen omgekomen waarvan veel toeristen.

Terugrijdend naar het hotel zien we nog een olifant in het water. Het blijven indrukwekkende beesten om te zien.
In het hotel aangekomen nog even de weblog bijwerken en de 176 foto’s van de dag doorworstelen. Daarna even lekker douchen waarna we van het buffet gaan genieten. Misschien wordt het wel weer een curry……..