Met het openbaar vervoer van Kandy naar Habarana

We raken een beetje verslaafd aan het updaten van onze reisverslagen, zeker omdat we ook zoveel leuke reacties daarop van jullie ontvangen. Of we in ons volgende hotel ook wi-fi zouden hebben, konden we dus alleen maar hopen. Na een lange ochtend reizen zijn we net aangekomen in Habarana in ons hotel: Chaaya Village, een paradijs op zich. En gelukkig: ook wi-fi hier. We blijven jullie dus up-to-date houden van onze belevenissen. Het reizen hier naar toe was een ervaring op zich. Eerst met een tuk-tuk naar het busstation in Kandy. Vervolgens stonden op het busstation in Kandy zo’n 20 bussen klaar met daarop, voornamelijk, in een voor ons onleesbare taal de bestemmingen aangegeven. Gelukkig (uhum) stoven direct al enkele Sri Lankaanse mensen op ons toeristen af om ons naar de juiste bus te begeleiden. Het bleek inderdaad de juiste bus. Opeengepakt als sardientjes werden we voor nog geen euro per persoon naar Dambulla gereden (een rit van 2 uren). In Dambulla moesten we overstappen op de bus naar Habarana, zo vertelde de Lonely Planet ons (en daar houden wij ons natuurlijk keurig aan). Deze bus bleek echter niet te vertrekken vanaf het busstation, maar vanaf een halte een kilometer vanaf het busstation. Ook hier weer vele behulpzame Sri Lankanen (die uiteraard hoopten iets aan ons te kunnen verdienen, maar niettemin behulpzaam). We lieten ons voor 50 eurocent per tuk-tuk naar de halte vervoeren waar vandaan de bus naar Habarana zou vertrekken. En zowaar: na een aantal chauffeurs aangesproken te hebben, ging er inderdaad een bus naar Habarana. Een prachtige rit met als klap op de vuurpeil een dame die meende ons te moeten vermaken met tamboerijn en gezang. Op zich erg leuk, maar het geluid had iets zachter gemogen. We waren blij dat we er niet naast zaten. Uiteraard uiteindelijk met glimlachend gezicht toch nog een fooi gegeven. Na een half uur met de bus kwamen we aan in Habarana. Een kilometer met de tuk/tuk en daar waren we dan: Hotel Chaaya Village. Een vriendelijke ontvangst met een heerlijk fris en vers sapje.

Het hotel, dat uit vele lodges bestaat, ziet er prachtig uit. We zijn er net, maar het park heeft nu al indruk op ons gemaakt. Gelukkig blijven we hier 6 nachten! Nu even bijkomen op onze prachtige kamer, dan het park verder verkennen, wat eten en een rustige middag bij het zwembad. Hoop dat we jullie niet te jaloers maken, terwijl jullie in het koude Nederland druk aan het werk zijn. We denken in ieder geval, bij 30 graden en een conktail, wel veel aan jullie… Oh ja, we hebben twee linkjes toegevoegd, 1 voor extra foto’s en 1 voor de routes die we hebben afgelegd (dit houden we namelijk zeer nauwkeurig bij). Je kan dan ook de busritten van Kandy naar Habarana gedetailleerd bekijken.

De middag was heerlijk. Eerst lekker gegeten bij het zwembad en toen in het zonnetje wat gelezen en gezwommen. Daar was dan ook eindelijk de eerste tropische bui. Een regenbui van 10 minuutjes waarna het weer droog werd. Aan het eind van de middag hebben we nog een wandeling gemaakt door het park, langs het kunstmatig aangelegde meer. Ook hier weer veel eekhoorntjes, apen en heel veel vogels. We genieten enorm van deze manier van reizen.