Indonesische kookworkshop

Hoewel we vanochtend kunnen uitslapen, zijn we om 7 uur klaar wakker. Buiten horen we de vele krekels, kikkers en het beekje dat langs ons huisje loopt. We staan op en nemen een heerlijke douche in onze halfopen badkamer. Toch heel bijzonder om te douchen, terwijl je boven je de vogels en libelles ziet vliegen en je uitkijkt op de palmbomen. Na het ontbijt, maken we een wandeling door de rijstvelden. Munduk ligt op 1000 meter hoogte midden in de bergen, de wandeling gaat dan ook op en af. Er zitten behoorlijk steile stukken bij. Na een uur wandelen begint het behoorlijk te regenen. Voor het eerst komen de poncho’s dan ook goed van pas. Al snel wordt het weer droog.

Rond 12 uur zijn we terug bij de accommodatie. Na de lunch gaat Dirk richting spa waar hij een heerlijke massage krijgt. Later in de middag is het dan tijd voor de kookworkshop die we hebben geboekt. Deze is echt helemaal geweldig! Gisteren hebben we aan de hand van een lijst de gerechten moeten opgeven die we vanmiddag willen koken. De kokkin heeft de ingrediënten hiervoor al klaar liggen. We beginnen met een pindasoep, gevolgd door aardappelkoekjes. Dan een chicken curry, gado gado, een tofugerecht en pandanpannekoekjes toe. Alle ingrediënten moeten we malen met een vijzel. We koken op echt vuur, zoals de Balinezen dat zelf thuis ook doen. Het resultaat mag er uiteindelijk zijn. Het was enorm leuk om te doen. Na de kookworkshop worden de door ons gemaakte gerechten aan ons geserveerd in het restaurant. Veel te veel uiteraard, maar wel ongelooflijk lekker! Morgen vertrekken we voor 3 nachten naar Candidasa. Vanuit daar willen we Oost-Bali gaan bekijken.