Duiken rond Gili Meno

We hebben vanochtend inderdaad besloten om aan ons verblijf hier op Gili Meno nog twee nachten vast te plakken en onze vakantie hier te eindigen. Een heerlijke relaxt einde van onze geweldige reis door Indonesië. We komen hier zeker nog eens terug: wat een mooi land met aardige mensen, heerlijk weer, lekker eten en prachtige cultuur en natuur. Het gekke is dat bijna iedereen die we hier tegenkomen op wereldreis is. Ook wij denken er voorzichtig ook weer aan om in de toekomst toch die wereldreis te gaan maken die we graag willen maken. Maar voor nu is twee of drie keer per jaar zo’n geweldige reis natuurlijk ook geweldig.

Na het ontbijt gaat Dirk duiken en Annique snorkelen. Het duiken is een zogenaamde discovery duik. Dit kan je vergelijken met de eerste dag van een PADI cursus. Er wordt uitleg gegeven hoe de apparatuur gebruikt moet worden en wat voor tekens er onder water gebruikt kunnen worden. Na de uitleg gaan we in ondiep water de uitleg uitproberen en is het de bedoeling dat we aan de apparatuur en het ademhalen onderwater gaan wennen. Na de oefensessie gaan we met een boot richting een rif aan de noordkant van het eiland om voor het echie een duik te maken van zo’n 3 kwartier met een diepte van zo’n 10 meter. In het klasje zitten maar twee personen en aangezien er twee instructeurs mee zijn is de begeleiding erg goed. Aangezien ik wat moeite heb om mijn oren te klaren daal ik wat langzamer af als de rest. Uiteindelijk zit ik op zo’n 10 meter diepte en gaat het oren klaren zonde problemen. De onderwater wereld is echt super gaaf met heel veel vissen. Echt een supermooie ervaring.

Na een ochtend duiken en snorkelen, smaakt de lunch extra goed. ’s Middags gaan we samen nog even snorkelen. Met de nadruk op even, omdat de stroming zo sterk is dat snorkelen nagenoeg niet mogelijk is en we gelijk weer richting strand worden gedreven. We houden het voor vandaag dan ook maar voor gezien, gaan douchen en dan vervolgens lekker lezen op onze veranda. ’s Avonds drinken we een bananenmilkshake aan het strand. We blijven hier 3 uren zitten, lezen en eten wat en genieten van het uitzicht. Morgen opnieuw een dag met snorkelen, relaxen en lekker eten en drinken. Wat is vakantie toch vervelend.