Borobudur en Prambanantempels

Dag 8 vandaag. Onze eerste week Indonesie zit erop. Wat een geweldig land, wat een mooie natuur en wat een heerlijk weer en overheerlijk eten. We genieten volop. Iedereen bedankt voor alle leuke en lieve reacties tot dusver!

Vanochtend stapten we, voorzien van ontbijtbox, om 5 uur in een minibusje voor onze tweede tourdag vanuit Yogyakarta. Met in totaal 8 man rijden we richting Magelang om een bezoek te brengen aan de Borobudur. Om 6 uur komen we daar al aan, ruim voor alle toeristenbussen. We krijgen een sarong om en lopen dan naar de wereldbekende Borobodur. Het is nog vroeg en de zon is net op. Wel is het al zeker ruim boven de 25 graden. Vanwege de vroege ochtend en de warmte hangt er een mystieke sfeer. We beklimmen de Borobudur tot de top en genieten dan van een spectaculair uitzicht. Deze tempel komt zeker in de top 5 van de mooiste gebouwen en tempels die we tot dusver over de hele wereld hebben mogen zien.

Na 2,5 uur genieten, verzamelen we bij de minibus en rijden dan naar de Prambanantempels. Het is inmiddels nog warmer geworden. We zweten nu al door alleen maar naar buiten te kijken. Rond 11 uur komen we bij de tempels aan. Ook deze tempels zijn schitterend. Ze liggen weliswaar iets minder mooi in de omgeving, maar zijn wel heel erg mooi. Op de vraag wat voor ons nu de mooiste tempel van vandaag was, zijn de meningen verdeeld. Dirk gaat voor de Pranbanantempels, voor Annique was de Borobudur het hoogtepunt. Gelukkig hoeven we ook niet te kiezen, van beide tempels hebben we enorm genoten.

Rond half 2 worden we weer afgezet bij ons guesthouse. We drinken een drankje op onze veranda en lopen dan nog even Yogyakarta in om onze e-tickets uit te printen, geld te pinnen en te lunchen. Morgen gaat opnieuw om half 5 de wekker. Om 8 uur vertrekt ons vliegtuig. Iets over 10 uur landen we dan op Bali voor deel 2 van onze reis. Mochten er nog tips zijn voor wat we beslist niet mogen missen op Bali, dan houden we ons aanbevolen.