Van Java naar Bali

Piep piep piep, de wekker gaat vanochtend weer lekker vroeg. Om half zes worden we door een taxi naar het vliegveld van Yogyakarta gebracht. Het is slechts 20 minuten rijden naar het vliegveld en er staat geen rij bij het inchecken. Wat een verschil met vliegen van schiphol. Na de bagagecontrole eten we het ontbijt op dat het guesthouse ons nog heeft meegegeven. Voor een lowbudget guesthouse een meer dan goede service. Rond 8 uur vliegen we op tijd richting de luchtenhaven van Denpasar op Bali. Op Bali is het een uurtje later, dus het tijdverschil met Nederland is volgens mij nu weer 8 uren. Vanaf het vliegveld van Bali nemen we voor een schappelijk prijsje een taxi naar Ubud.

Ubud ligt in het binnenland van Bali op ongeveer anderhalf uur rijden. Zoals verwacht is het een drukte van jewelste in Ubud. Met name het aantal toeristen (dat we op java niet echt hebben gezien), is hier in overvloed. Hierdoor zijn de prijzen van bijvoorbeeld eten en drinken ietwat hoger dan we gewend zijn op Java. Met de Lonely planet in de hand gaan we een aantal hotels af. De eerste vinden we wat duur. De tweede is een stuk goedkoper en er valt zelfs nog wat af te dingen. Vergeleken met onze vorige accomodatie is het wel lekker luxe. Van het balkon hebben we schuin uitzicht op rijstvelden en de andere kant op bebouwing van het centrum van Ubud. Er is dan ook veel op loopafstand te bereiken. We lunchen bij een leuk tentje in dezelfde straat als ons hotel en gaan daarna nog even langs het informatiecentrum. Gelukkig zijn hier wel volop folders (tot zeer groot genoegen van Annique). Onder het genot van een kopje Starbucks koffie bekijken we de dingen die we in Ubud kunnen doen en besluiten een mountainbike tour te gaan doen. Het schijnt zeer de moeite waard te zijn en we kijken dan ook enorm uit naar morgen.

We verkennen het centrum nog een beetje en gaan we via een markt en een populaire winkelstraat (Monkeyforest road) via een omweg richting ons hotel. We duiken nog even lekker het zwembad in om af te koelen. Na het douchen en nog een tijdje lekker op het balkon te hebben gezeten, gaan we ’s avonds nog een hapje eten. Curry en Nasi Campur. We delen zoals gewoonlijk elkaars gerechtje. En allebei waren weer errug lekker. We moeten toch eens kijken of we zo’n Indonesische kok(in) niet mee naar huis kunnen nemen ofzo. Wellicht later in de reis als we tijd hebben dat we nog een kookworkshop gaan doen. Mjammie!!!