Terugreis naar Nederland

We hebben geen wekker gezet en worden rond 8 uur wakker. Na een ontbijtje gaan we voor onze laatste snorkelsessie in de zee vlak voor het hotel. We doen lekker rustig aan. Helaas heb ik een beetje last van mijn rug gekregen dus ik heb al even wat oefeningen gedaan. Het snorkelen is zoals verwacht weer super mooi. Veel vissen, een schildpad en we zien nog een rode schorpioenvis. Erg mooi allemaal. Na ons te hebben opgefrist, gaan we bij het internetcafeetje nog even online inchecken voor de vlucht naar Nederland. Dit scheelt wat gedoe op het vliegveld en zo weten we zeker dat we naast elkaar zitten. We printen meteen de boardingpasses. Na het uitchecken worden we met een charterboot naar Lombok gebracht waar een taxi op ons staat te wachten die ons naar het vliegveld brengt. Onderweg zien we weer mooie rijstvelden en langs de weg veel apen.

We zijn rond twee uur al op het vliegveld en droppen onze bagage bij de incheckbalie waarna de eerste wachtsessie gaat beginnen. We eten en lezen wat en de tijd vliegt om. In zo’n twee uurtjes vliegen we richting Jakarta. Daar aangekomen nemen we een shuttlebus richting de vertrekhal voor internationale vluchten. We zijn hier ook weer vroeg en kunnen nog niet inchecken. We gebruiken de tijd om ons nog even op te frissen en om te kleden. De afgetrapte schoenen en slippers laten we voor het gemak achter. Na het inchecken kopen we nog wat souveniertjes en lezen we weer wat. Het vliegtuig vertrekt om 0:40 uur lokale tijd richting Dubai. We hebben de twee achterste stoelen in het vliegtuig en proberen het grootste deel van de reis te slapen. De reis naar Dubai duurt ongeveer 8,5 uur. Annique slaapt toch zeker wel 5 uren aan een stuk door. Ik ben jaloers, want ik slaap in flarden slechts enkele uurtjes.

In Dubai hebben we drie uurtjes wachttijd en we drinken een lekker kopje koffie en internetten wat. Het laatste stuk van de reis is aangebroken en in 6,5 uur vliegen we naar Schiphol. Op Schiphol staan Annique haar ouders (Jaap en Pity) ons alweer op te wachten. Joris Linssen zien we ook staan met zijn cameraploeg, maar we zijn gelukkig niet interessant genoeg. Rond half 4 rijden we Elsloo binnen. Na opfrissen gaan we nog even met zijn 4-en naar de Chinees in Oosterwolde. We hebben gelukkig nog geen genoeg van het oosterse eten. We kunnen weer terugkijken op een geslaagde reis waaraan we een hoop mooie herinneringen koesteren. Hopelijk hebben jullie veel plezier beleefd aan de verhalen die we afgelopen drie weken zorgvuldig (-: op de website hebben geplaatst. Als we de berichten op het gastenboek mogen geloven dan zit dat wel goed. Bedankt voor alle leuke reacties! We kijken uit naar de volgende reis. Helaas moeten we nog ongeveer 60 daagjes wachten.