Waterpaleis Tirtaganga

Vanochtend zijn we weer voor de wekker wakker. Om 7 uur staan we op. We ontbijten: Annique met toast en ei en Dirk, zoals elke ochtend, met nasi goreng. Na het ontbijt brengen we de was naar een van de vele laundry’s in de straat. Op weg daar naartoe worden we aangesproken door een medewerker van een transportbureautje die ons graag een tour wil verkopen. We lopen mee naar binnen en besluiten voor morgen een chauffeur in te huren om zo de bezienswaardigheden in Oost-Bali die we graag willen bekijken, te gaan zien. Een chauffeur voor een dag heb je op Bali al rond de 30 euro, helemaal niet gek dus. Zo kun je veel zien op een dag.
Vervolgens houden we op straat een bemo, lokaal mini-busje, aan. We rijden mee naar Amlapura en stappen daar over op een bemo naar Tirtaganga.

Tirtaganga is een waterpaleis met vele vijvers. In enkele ervan kun je zwemmen. Dit doen wij niet aangezien het troebele water ons niet zo aanspreekt. Tirtaganga zelf is prachtig! We vinden hier ook onze eerste cache, jippie. We drinken, voor Nederlandse prijzen, een milkshake bij het restaurant dat uitkijkt op de vijvers en besluiten dan een stuk te gaan wandelen door de omgeving van Tirtaganga. Deze wandeling wordt uiteindelijk zo’n 3 uren. De omgeving is prachtig: we lopen over rustige, secundaire wegen langs geweldig mooie rijstvelden en door leuke dorpjes waar de bewoners ons allemaal vriendelijk dag zeggen en toelachen. Er zullen hier vast niet veel toeristen rondlopen in deze enorme warmte. Ook vandaag is het ruim boven de 30 graden. Om half 4 nemen we een bemo terug naar Candidasa. We reserveren daar nog een snelle boot naar de Gili-eilanden voor donderdag. Deze boot zal ons in een uur naar Gili Trawangan brengen. Van daaruit kunnen we dan een klein bootje nemen naar Gili Meno. Dit is nog geen 15 minuten varen. Bij terugkomst in het hotel kleden we ons snel om en nemen we een verfrissende duik in het zwembad. Het was weer een geweldige dag!