Wereldreis: nog 31 dagen!

Om ons heen geniet iedereen van de zomer. Collega’s en familie trekken Europa in met of zonder caravan. Anderen pakken het vliegtuig naar verdere bestemmingen. We wensen ze een fijne vakantie en beseffen dat het voor ons nu ook bijna zover is. Over precies een maand stappen we in het vliegtuig op weg naar de eerste bestemming van onze wereldreis. Een half jaar geen verplichtingen, genieten van het avontuur en van alle nieuwe indrukken die we op gaan doen. Het lijkt nog zo onwerkelijk, maar het komt nu toch echt dichtbij.

Voor Dirk is het nog 2 dagen werken. Morgen is zijn parttime dag, donderdag neemt hij afscheid van zijn collega’s in Zwolle en vrijdag van zijn collega’s in Boschoord. Vanwege de zomervakantie heeft hij vorige week eigenlijk al afscheid genomen. Met zijn naaste collega’s heeft hij gezellig geborreld. Hij kreeg van hen een prachtig memobord, gemaakt door cliënten van Trajectum. Memo’s van zijn collega’s versieren het bord. Ook een bijdrage voor de mooiste foto van de wereldreis is in de hoek van het bord geplakt. Ontzettend leuk.

We zijn druk met de laatste voorbereidingen. Waar aan de ene kant onze lijstjes slinken, nemen ze aan de andere kant toe. We bedenken toch steeds weer dingen die we nog “even” moeten doen voor vertrek. Vaak worden we ook op ideeën gebracht door familie en vrienden die heel lief met ons meedenken. Zo waren wij bijvoorbeeld zelf nooit op het idee gekomen de accu’s van onze auto’s eruit te halen. Blijkbaar is de kans dat de auto nog start na een half jaar stilstaan in de koude wintermaanden kleiner dan de kans dat wij na een half jaar ons huis nog weten te vinden. Een extra actie dus voor ons lijstje.

Ook het lezen van blogs van andere wereldreizigers brengt ons op ideeën. Zo lazen we meerdere malen dat een draagbare kluis om je waardevolle spullen in te bewaren geweldig van pas komt. Ook schijn je als serieuze wereldreiziger niet zonder de zogenaamde “packing cubes” te kunnen. Wie zijn wij om dat tegen te spreken? Beide dus maar aangeschaft.

De draagbare kluis lijkt inderdaad erg handig. Ik kan hem het best omschrijven als een sterke waterafstotende nylon buidel, voorzien van een stalen net. Met een staalkabel en 3-cijferig TSA slot kan de buidel aan een vast punt in hotelkamer, auto of camper vastgemaakt worden. In de accommodaties waar we verblijven, zullen we niet altijd een kluis hebben. Zo kunnen we onze waardevolle spullen toch met een gerust hart achter laten en bijvoorbeeld op Fiji ook eens samen snorkelen.

De packing cubes zijn vrijvertaald “pakzakken”. Ze moeten ons helpen onze tas efficiënt in te pakken en georganiseerd te houden. En nog belangrijker: ze schijnen vooral onze frustraties en stress te verminderen wanneer we dat ene shirt of die ene broek niet kunnen vinden. Dat maakt de reis er een stuk gezelliger op. Packing cubes zijn er in verschillende formaten en kleuren. Heel handig om structuur aan te brengen. Zo stop je bijvoorbeeld je t-shirts in de blauwe, je broeken in de witte en je zwemkleding in de groene cube. Je backpack ligt niet langer helemaal overhoop wanneer je van onder uit de tas iets nodig hebt. Je maakt gewoon de cube die je nodig hebt open en stopt hem daarna weer terug. Het klinkt echt als een uitvinding voor mij. Ik heb ze nog niet eens ingepakt, maar ze maken me nu al blij.

De komende weken staan vooral in het teken van de laatste voorbereidingen, klussen in het nieuwe huis van mijn broer en schoonzus, de Olympische Spelen, genieten van de zomer en natuurlijk het afscheid nemen van familie en vrienden.

Tijdens onze wereldreis proberen we regelmatig foto’s, verhalen en anekdotes te plaatsen op onze website. Vind je het leuk om een beetje met ons mee te reizen het komende half jaar? Wanneer je aan de rechterkant onder het kopje “op de hoogte blijven” je e-mailadres achterlaat, krijg je in je mailbox een berichtje wanneer we een nieuwe post plaatsen. Je kunt op onze site natuurlijk ook altijd een reactie achterlaten. Het lijkt ons heel leuk om zo nog wat contact te houden en na een half jaar het gevoel te hebben dat we helemaal op de hoogte zijn van alles wat er in de tussentijd in Nederland is gebeurd.

5 reacties op “Wereldreis: nog 31 dagen!

  • 26 juli 2016 at 20:05
    Permalink

    Wow lieve mensen het komt nu wel heel dichtbij! Zo spannend. Ik schrijf me snel in want ik wil jullie heel graag volgen.
    Groet,
    Ingrid Bol

    • 26 juli 2016 at 20:20
      Permalink

      Dankjewel voor je leuke reactie, Ingrid. Super leuk dat je met ons “mee reist”! We hebben je er graag bij ?

  • 26 juli 2016 at 21:22
    Permalink

    Hoi Annique. Natuurlijk wil ik jullie volgen tijdens jullie reis. Je schrijft zo natuurlijk dat het net is of je er bij bent. Zo genieten wij, de lezers, samen met jullie van alle belevenissen.

    • 26 juli 2016 at 21:33
      Permalink

      Wat leuk om te horen, Marijke, dankjewel! Fijn dat je erbij bent ?

  • 28 juli 2016 at 20:13
    Permalink

    Leuke blog! Fijn dat het nu zo snel dichtbij komt! Succes morgen Dirk!

Comments are closed.