Treinreis naar Ella

Hallo, daar zijn we weer! Vandaag was een mooie reisdag waarop we vanuit Nuwara Eliya naar Ella zijn gereisd. Na te hebben uitgeslapen tot 8 uur (in tegenstelling tot afgelopen twee dagen 5-5:30 uur) hebben we ontbeten in het hotel. Het enige mooie aan het hotel is echter het uitzicht in de eetzaal. Bij het uitchecken vroeg Dirk aan Annique even naar de kamer te gaan, zodat hij de hotelmanager nog even de waarheid kon zeggen over zijn hotel. Hij moest even zijn hart luchten. Toen hij zijn hart luchtte, begon de hotelmanager gelijk over korting. Uiteindelijk hebben we nog twee duizend roepies korting gekregen, dus dat is niet slecht. Vanuit het hotel hebben we een tuk-tuk naar het treinstation genomen waar Annique in de rij is gaan staan voor kaartjes en Dirk op de tassen heeft gepast. De trein vertrok om 12:30uur. Op het station maakte Dirk nog een praatje met een hoteleigenaar door wie een hotel in Ella werd aanbevolen. Deze Sri Lankaan gaf ons nog wat informatie m.b.t. de treinreis, zodat we wisten waar we op het perron moesten staan om in de tweede klasse coupe terecht te komen. Gelukkig blijken er zitplaatsen voor ons beide te zijn. Annique zat de helft van de reis op de plaats achter Dirk. Dirk deed wat smalltalk met de Sri Lankaan die naast hem zat in de trein en kwam zo achter wat nuttige informatie over het treintraject en de uitstapplaats (ook belangrijk, want voor wie denkt dat ze elk station omroepen, heeft het mis).

De treinreis was echt fantastisch. Hij duurde drie uren (gem. 20km/u). Helaas wel een mistig stukje onderweg, maar hoe dichter we bij Ella kwamen hoe mooier het uitzicht aan onze kant van de trein werd. Een paar haltes voor Ella stapte de man naast Dirk uit, zodat we het restant van de rit naast elkaar konden zitten. Dirk zat nu bij het raam en kon in de bochten nog een paar leuke foto’s van de rijdende trein maken (hier was tenslotte opdracht voor gegeven vanuit huis). De rest van de uitzichten waren vaak adembenemend mooi. Veel groen en veel theeplantages. In Ella aangekomen werden we aangesproken door iemand van een hotel die contact heeft gehad met de man die Dirk op het station in Nuwara Eliya heeft gesproken. Blijkbaar had die ons omschreven. We stappen in zijn tuk-tuk en worden kosteloos naar zijn hotel gebracht. Helaas vinden we de prijs-kwaliteit niet goed genoeg en gaan op zoek naar de volgende accommodatie. Annique met de Lonely Planetbijbel in de hand. We lopen met onze bepakking een enorm stijl weggetje in. Het eerste guesthouse ziet er een beetje onwelkom uit dus gaan we op zoek naar de volgende.

We komen uiteindelijk bij een guesthouse uit met 7 kamers waarvan nog 1 vrij is. Volgens ons is het een van de betere uitzichten die je kan hebben in een hotel (met hangmatjes voor de kamers). Na wat onderhandelen over de prijs besluiten we hier de komende twee nachten te blijven. (Ze hebben zelfs WiFi net als het restaurant waar we nu het verslag zitten te typen). Het is een heel klein plaatsje en ziet er gezellig uit. Veel toeristen. Veronique (die we gisteren hebben ontmoet op onze excursie naar de Horton Plains en die vandaag ook naar Ella is gereisd) en een Australische jongen zijn bij ons aan tafel aangeschoven. Het eten en bier is erg lekker. Morgen willen we gaan wandelen en een theeplantage bezoeken.