Prachtige wandeling over de Horton Plains

Vanochtend gaat om 5:20 uur de wekker. Eigenlijk zijn we beide al wakker en liggen we te wachten op de tijd dat we op mogen staan. Gisteren hebben we al wat ontbijt gekocht aangezien het restaurant in het hotel nog lang niet open gaat en we om 6 uur worden opgehaald door een 4WD. Het is 1,5 uur rijden over een enorm slechte weg richting Horton Plains. Na een half uurtje rijden wordt het licht en kunnen we ook daadwerkelijk wat zien buiten. We hebben de jeep voor ons 3-en. Een Nederlands meisje (Veronique) uit een ander hotel heeft dezelfde tour geboekt en zo kunnen we de kosten van de transfer mooi delen. Aangekomen bij het park krijgen we zelfs groepskorting op de entree. Dus das allemaal mooi meegenomen.

Eenmaal aangekomen bij het begin van de wandelroute beginnen we vanzelfsprekend te wandelen. De natuur ziet er schitterend uit, alleen zien we weinig beesten. Wat hagedisjes, vogels, herten en een dooie katachtige die op het wandelpad ligt. Onderweg zijn er drie noemenswaardige dingen om te zien Mini World’s End, World’s End en de Baker’s falls. De eerste twee zijn geweldig mooie uitkijkpunten vanaf waar je een behoorlijk diepte in kunt kijken. De natuur onderweg doet een beetje denken aan een heuvelachtig Vlieland gecombineerd met een vleugje Zwitserland en wat regenwoud. De wandeling van totaal 9,5 km is redelijk vlak (wel over een groot aantal keien) totdat we bij Baker’s Falls komen waar we een stuk moeten afdalen waarbij de “traptreden” zo’n 50 cm hoog zijn (en soms zelfs hoger). Menigeen haakt hier af. Baker’s Falls is zoals de naam wellicht al doet vermoeden een mooie waterval. Na Baker’s Falls is het nog een klein uurtje lopen terug naar de parkeerplaats.

Vervolgens is het nog een hobbelige 1,5 uur terugrijden naar het hotel. Bij het hotel aangekomen spreekt de hotelmanager ons aan dat de bookingagent waar we het hotel geprobeerd hadden te boeken had gebeld. De agent was een beetje laat met het confirmeren van het hotel dus hadden we het uiteindelijk zelf geregeld bij het hotel en de bookingagent een annulering gestuurd. Aangezien dat allemaal in het weekend plaatsvond, is daar dus iets misgegaan. Na het checken van onze email bleek dat ze ons een dag na aankomst in het hotel toch nog een voucher hadden gestuurd (vandaag dus, oftewel een dag na aankomst in het hotel). En erger nog: een bedrag van onze Visa Card hadden afgeschreven. Nu willen we natuurlijk niet tweemaal betalen voor 1 hotel dus wij naar de hotelmanager die vervolgens gaat bellen met de bookingagent. Na wat aandringen van ons werd de booking alsnog geannuleerd en gaan we morgen gewoon cash betalen daar. Nu maar hopen dat we het geld terugkrijgen. In ieder geval hebben we besloten niet meer vooraf een hotel te gaan betalen (via internet). Maar ja, voor Nuwara Eliya hebben we een uitzondering gemaakt omdat daar de meeste hotels vol bleken te zijn.

Daarna lekker het stadje ingelopen (ja ja we lopen wat af hier), en lekker bij een lokaal tenje curry gegeten (inderdaad Margie, we hebben alweer lekker gegeten). Na het eten hebben we een Pub opgezocht en nog lekker een biertje genuttigd. Ze hebben hier Lion’s Lager (in flessen van 625 ml) die zeer goed in te nemen zijn. Dit verslag zijn we in het meest luxe hotel van Nuwara Eliya onder het genot van een kopje Ceylon thee aan het schrijven. De planning is om een dag eerder als gepland (morgen dus) naar Ella te gaan. En ja Pa: dit keer gaan we met de trein. We hopen een paar leuke foto’s te kunnen maken (-: