Per trein naar Yogyakarta

Vanochtend gaat om 5.15 uur de wekker. Een half uur later zitten we aan het ontbijt. We beginnen al te wennen aan nasi goreng in de ochtend. Best lekker eigenlijk. We checken uit en lopen naar het station dat we binnen 10 minuten bereiken. We worden naar onze zitplaatsen gebracht en om 7 uur vertrekt de trein.

De uitzichten zijn geweldig mooi, zeker de eerste 4 uren. Veel rijstvelden met daarachter enkele mooie bergen. We zien veel mensen op het land werken en zien hoe de rijst wordt geoogst en gedroogd. Voor de lunch bestellen we iets te eten in de trein. De trein heeft namelijk een keuken aan boord. Rond 14.00 uur komen we dan in Yogyakarta aan. We nemen een taxi naar Delta Homestay, een guesthouse waarvan we bij onze accommodatie in Bogor een folder mee hebben genomen.

Voordat we inchecken, bekijken we de kamer. Een simpele, enigszins verouderde maar prima kamer met airconditioning. Vooral de sfeer van het guesthouse voelt goed. We hebben een eigen veranda en de kamer ligt aan het zwembad. Ook de ontvangst is erg leuk, we voelen ons dus gelijk op onze plek. En dat voor slechts 15 euro per nacht. We boeken gelijk twee excursies, ook deze kosten hier namelijk weinig. Zelf deze bezienswaardigheden bezoeken zou ons niet erg veel schelen en zou bovendien meer tijd kosten. We zouden dan zeker niet in twee dagen kunnen zien wat we nu wel gaan zien. Voor morgen staat het Diengplateau op het programma. Overmorgen gaan we dan naar de Borobodur en de Prambanantempels.

Vanmiddag doen we het lekker rustig aan. We lezen lekker op onze veranda bij het zwembad een boek. Laat in de middag wordt er zelfs nog een kop thee met wat lekkers langs gebracht. Een van de medewerkers van het guesthouse speelt gitaar bij het zwembad. Ik denk dat we het voorlopig maar bij guesthouses gaan houden. Dit voelt echt als vakantie.