Relaxen in Krabi

Het programma van vandaag: een dagje relaxen. Ik sta om half 9 op en ga dan ontbijten. Zodra ik de deur naar buiten opendoe, slaat de warmte me tegemoet. Het is zeker nu al boven de 30 graden. Een dagje niets doen is helemaal niet zo’n gek idee. Het buffet is groot en zeer uitgebreid. Thaise en westerse gerechten, warm en koud. Er is gen nee te koop. Ik geniet van het uitgebreide ontbijt en breng dan eerst mijn was naar een “wasserette” vlakbij het hotel. Voor 35 baht (een euro) per kilo laten ze mijn kleding weer fris ruiken. Daar ga ik me zelf niet voor in het zweet werken. Morgenavond om 7 uur kan ik het weer ophalen.

Mijn zwemkleding heb ik al aan, ik ga dus gelijk door richting zwembad. Een ander zwembad dan gisteren dit keer. Ik moet ze toch allemaal even uitproberen. Ze hebben er niet voor niets drie van aangelegd. Om 12 uur houd ik het even voor gezien en zoek in Ao Nang een reisbureautje op om voor morgen een snorkeltrip te boeken. Ik hoef niet lang te zoeken, want in Ao Nang struikel je zowat over de reisbureautjes. Voor 25 euro boek ik voor morgen een snorkeltrip: de 4-islands snorkeltrip, hier in de omgeving een excursie die je moet doen, zo heb ik gelezen. De trip is inclusief transfer van en naar het hotel, water, fruit en lunch en duurt van 8.30 uur tot 15.00 uur in de middag. Ik ben benieuwd. De duikbril van Dirk en de snorkel die ik in Egypte heb gekocht, zitten al de hele reis in mijn tas en kan ik nu eindelijk gaan gebruiken. Uiteraard krijg je bij de excursie ook een duikbril en snorkel te leen, maar ik weet uit ervaring dat er geen betere duikbril is dan die van Dirk. Ik heb in Egypte en in Indonesië heel wat te stellen gehad met die duikbrillen.

Ik doe nog een korte wandeling door Ao Nang. Ik moet wel gek zijn, het is veel te warm. Vandaar ook misschien dat er bijna niemand op straat te vinden is en elke verkoper, restauranteigenaar en masseur mij aanklampt om zijn tent binnen te krijgen. Ao Nang is echt super gezellig, veel winkeltjes en restaurantjes langs een boulevard die (uiteraard) langs het strand loopt. Vanavond nog maar eens een rondje doen, dan is het zeker drukker. Ik lunch bij een restaurantje en ga dan snel terug naar mijn plekje bij het zwembad. Het is er gelukkig rustig, dus vechten om een plekje is niet nodig. Het water is inmiddels bijna net zo warm als het zitten in de schaduw op mijn zonnebedje, maar toch is het lekker zo in het water. Zie wel dat ik goed moet blijven smeren, want voor ik het weet gooien de Thai me in een pan met kokend heet water en zetten ze me op het menu. Ik krijg al een aardig kleurtje (voor mijn doen dan). Tot de zon om 18.30 uur langzaam achter de horizon verdwijnt, blijf ik lekker relaxen bij het zwembad. Het was een heerlijke dag, waarvan ik zeker 5 uren in het zwembad heb doorgebracht. Dank voor de geweldige tip, Margie 🙂

’s Avonds een gezellig restaurantje vinden is hier geen probleem. Ik eet een overheerlijke Penang Curry, een bekend gerecht in Thailand. Op het Thaise eten ben ik nog lang niet uitgekeken. De Mac Donalds ben ik dan ook nog steeds vrolijk voorbij gelopen.
Na het eten loop ik nog een uurtje langs de boulevard. Gezellig zo ’s avonds en inderdaad een stuk drukker dan vanmiddag. De temperatuur is dan ook een stuk dragelijker doordat de felle zon er niet is. Aan het strand zie ik hoe er vuurballonnen worden opgelaten. Natuurlijk gaat de helft al in vlammen op voordat de ballon opgelaten kan worden. Op het strand staat dan ook wel een aardig windje, in ieder geval wel voor wat betreft de papieren ballonnen.

Morgen dus een snorkeltour. Dat wordt weer “gewoon” om 7 uur de wekker zetten. Ik geniet nog steeds volop. Wat is Thailand toch een prachtig land!