Relaxen op Koh Tao

Ook vanochtend weer een vroege start. Om 7 uur word ik wakker en om 8 uur zit ik aan het ontbijt. Achter me zit een Nederlands gezin. Ik hoor de moeder tegen haar zoontje van een jaar of drie zeggen: “Drink je melk op. Wat heb ik je nou gezegd over melk? Als je je melk niet opdrinkt, breken je botten. Dan heb je over een paar jaar geen armen en geen benen meer en dan kom je in een rolstoel”. Het jongetje drinkt van schrik zijn melk op. En ik ook.

De rest van de dag verloopt ongeveer gelijk aan die van gisteren. Ik lig tot een uur of een bij het zwembad, waar ik meer IN lig dan erbij. Wat is het weer warm vandaag zeg! Zeker een graad of 38. Dan ga ik een hapje eten in het restaurantvan het resort. Het eten is hier heerlijk en het uitzocht op Koh Tao fantastisch. Mae Haad Beach, het strand waar mijn resort aan ligt, ligt vlakbij de pier. De hele dag door is het dan ook een komen en gaan van boten. Erg gezellig. Na de lunch is het weer tijd voor het strand. Ik zoek en strandbedje uit, pak mijn snorkelspullen en loop de zee in. Het blijft en gekke gewaarwording dat de temperatuur van de zee ongeveer de temperatuur heeft van een lauwwarme douche, een graag of 30 schat ik in. Ook vandaag zie ik weer de mooiste vissen. Het koraal is hier heel anders dan dat ik in Egypte en Indonesië heb gezien. Het heeft wel wat weg van paddestoelen en zwammen. Het koraal is met name ivoorkleurig, maar de grotere “paddestoelen” hebben een prachtige paarse en okerkleur. Ik snorkel tot het niet meer lukt om mijn kaken om de snorkel te klemmen. Het is vandaag gelukkig grotendeels bewolkt. Gisteren heb ik, in al mijn enthousiasme, toch wel een klein zonnesteekje opgelopen door de vele uren in het water. Stom genoeg heb ik gisteren ook nog eens de lunch over geslagen, te weinig water gedronken en teveel bier (schrik niet: voor mij veel bier, namelijk 2 flesjes). De bewolking is dus een welkome afwisseling. Bovendien heb ik mijn leven uiteraard vandaag gebeterd en keurig 2 liter water gedronken en netjes geluncht. Ik voel me aan het eind van de dag dus weer helemaal fit.

Ik geniet zo hier op dit mooie eiland dat ik besluit Koh Samui over te slaan en nog twee nachten bij te boeken in Sensi Paradise Resort. Ik overweeg in dat geval toch nog de snorkeltour om het eiland te doen. Koh Tao schijnt echt geweldige plekken te hebben om te snorkelen. Het snorkelgebied waar ik gisteren en vandaag gesnorkeld heb hoort daar niet eens bij en daarvan ben ik al onder de indruk. Op sommige plekken schijn je tussen de haaien (geen mensetende, geen zorgen) te kunnen zwemmen. Op andere plekken schijnt het koraal prachtig te zijn in de mooiste kleuren. Ik ben dus eigenlijk stiekem wel nieuwsgierig naar die mooie snorkelplekjes. En als dat betekent dat ik me toch nog een keer als kuddedier moet opstellen, moet ik dat misschien maar doen voor het goede doel. Ik slaap er nog even een nachtje over en beslis dan morgen.

Ik heb trouwens ook nog even contact gehad met Dirk. Hij is opnieuw in de bush voor een sleepout voor 2 nachten. Gisteravond passeerde een kudde olifanten het kamp dat ze hadden opgeslagen. De olifanten waren zo dichtbij dat ze, uit voorzorg en bepakt met geweer, de auto maar even hebben opgezocht. Reuze spannend. Ze lopen ’s nachts om de beurt wacht. Dirk had gisteren de laatste shift tussen 4 en 6 uur in de ochtend. Ik merk in zijn berichtjes dat ook hij best nog wel wat langer in ZA zou willen blijven. Natuurlijk hebben we zin elkaar weer te zien, maar de avonturen die we op dit moment beleven zijn zo mooi dat we beide gewoon niet willen dat ze eindigen en we weer terug moeten naar de “waan van de dag”. Maar snel nieuwe plannen, wat die ook mogen zijn, maken wanneer we thuis zijn dus!

’s Avonds loop ik nog even het dorp in en kies dan toch ook voor het avondeten voor het resort waar ik verblijf. De lunch was erg goed, dus van het avondeten verwacht ik ook wel wat. Ik kies voor kip met cashewnoten en rijst. Toch maar één biertje dan vandaag. Ik voel me inmiddels weer helemaal 100%, dus dat durf ik wel aan. De wind is gaan liggen en het voelt vanavond nog benauwder aan dan overdag. Dan is het toch fijn om airconditioning op de kamer te hebben. Slapen doe ik hier prima. Het eten smaakt inderdaad prima en de service is top! Koh Tao verlicht bij avond is ook geen slecht uitzicht voor onder het eten. Het blijft genieten. Wat wordt het straks lastig afscheid te nemen van dit fantastische land!