Another day in Paradise

Na de enorme benauwdheid van gisteravond kon het niet uitblijven: een groot deel van de nacht onweert en regent het. Een gezellig geluid wanneer je in je houten bungalow in bed ligt. ’s Ochtends is het weer droog en voelt de lucht gelijk een stuk prettiger aan. Nog steeds warm, maar minder vochtig.

Na het ontbijt zoek ik mijn, inmiddels vertrouwde plekje, bij het zwembad weer op. Ik raak aan de praat met een mevrouw uit Engeland van wie de zoon op Koh Tao als duikinstructeur werkt. Ik word werkelijk op de vreemdste plekken aangesproken. Ik vind het wel leuk. Zo heeft het alleen-reizen ook z’n voordeel.
Ik bestel vandaag iets te eten bij het zwembad, ja ook dat kan hier. Het wordt een chickensandwich, erg lekker!

Rond half 3 verplaats ik me, zoals inmiddels iedere dag, richting strand. Ik wil nu dat scheepswrak wel een zien. Het was steeds wat lastig te bereiken door het lage tij, maar ik ga ervoor. Wanneer ik het wrak bereik heeft het best iets spannend. Het lijkt een beetje luguber zo’n schip dat 45 jaar geleden is gezonken op de bodem van de zee. Ik krijg een klein Titanic-gevoel. Het is wel mooi om te zien. De vissen die eromheen zwemmen zijn ook prachtig, al zijn ze niet echt anders dan de vissen 25 meter verderop.

Ik snorkel en lig op mijn strandbedje tot de zon buiten het licht uit doet. De overgang naar het koude Nederland zal straks zo moeilijk zijn. Ik begrijp dat jullie nog net niet de autoruiten hoeven te krabben? Ik zie net dat het vakantiegeld binnen is, dus wellicht plakken Dirk en ik er nog wel een weekje of twee aan vast…

Ik heb trouwens besloten morgen af te zien van de snorkeltour. Ik zie het toch niet zo zitten om mijn laatste dag in het paradijs als een opgejaagd kuddedier door te brengen. In plaats daarvan laat ik me door de taxiboot van het resort naar het op 15 minuten gelegen Koh Nang Yuan brengen. Dit piepkleine eilandje is het eilandje waar ik vanaf het restaurant op uitkijk. Hier schijnt zich een van de mooiste snorkelplekken van Thailand te bevinden: “The Japanese Gardens”. Dan kan ik fijn mijn eigen tempo bepalen en tijd indelen, wel zo relaxt. Ik ga mooi vroeg om zo de vele tourboten (deels) voor te zijn. ’s Middags kan ik dan nog lekker even genieten van de mooie zwembaden hier en mijn boek uitlezen. Daar doe ik toch al veel te lang over met al dat moois hier.

Ik boek alvast even mijn bootticket voor zondag bij de receptie. Het is, net als mijn eerste weekend in Thailand, Long Holiday Weekend. Een lang, vrij weekend voor de Thai. De hotels zijn dan vol en tickets moeten op tijd geboekt worden wil je verzekerd zijn van een plekje. Dat het Long Holiday Weekend is dit weekend had ik al gemerkt toen ik twee weken geleden voor aanstaande zondag een vliegticket wilde boeken van Koh Samui naar Kuala Lumpur. De prijs van het ticket was, helaas voor mij, het dubbele vergeleken met dagen buiten het Long Holiday Weekend. Het bootticket is gelukkig niet duurder dan anders. s Avonds eet ik een Thom Ka Kaisoep in het restaurant. Ook nu moet ik weer constateren dat Dirk en ik nog niet zo’n gekke Thom Ka Kaisoep maken. De smaak van onze soep benadert de smaak van de soep hier in Thailand behoorlijk goed. Ik heb Dirk al beloofd dat ik het weekend dat we weer thuis zijn Thais voor hem zal koken. Zullen we alleen wel eerst even langs een toko moeten en dat is nog niet zo heel erg makkelijk in Elsloo en omstreken…