Snorkelen op Koh Tao!

Vandaag was zeker een hoogtepunt van mijn reis: het is me eindelijk gelukt om te snorkelen. En hoe! De kustlijn hier is prachtig. Waar je maar zwemt: koraal. En de mooiste vissen in alle kleuren van de regenboog. Ik ben verliefd op Koh Tao!

Het ontbijt vanochtend was uitgebreid en lekker. Heerlijk te ontbijten met uitzicht op zee. Dat geeft pas echt een vakantiegevoel. Koh Tao is echt gezellig! Een heerlijk relaxte sfeer met precies genoeg toeristen. Vanaf het resort loopt een boulevard met shops naar het dorp. Zo anders dan Koh Phangan. Het was daar echt uitgestorven, daardoor had het eiland ook weinig sfeer. Gelukkig zat ik op Koh Phangan in een hotel met prachtig zwembad aan zee en heb ik me daar goed vermaakt. Maar Koh Tao is dan toch wel een stuk gezelliger. De prijzen liggen hier wel wat hoger dan in Noord Thailand, maar goed dat was in Krabi en Koh Phangan ook al zo. Het zuiden is nu eenmaal duurder dan het noorden. Voor ons Nederlanders scheelt het niet zo heel veel, maar wanneer je nu 3 euro voor je maaltijd betaalt en eerder 2 euro is dat relatief gezien toch een fors bedrag 🙂

Na het ontbijt nestel ik me bij een van de zwembaden. De hele ochtend zwem en relax ik. Om 2 uur trek ik dan richting strand in de hoop hier toch echt te kunnen snorkelen. Ik zie in zee al een aantal mensen met snorkels, dus dat belooft veel goeds. Ik ga gelijk het water in…en ben daar drie uren lang gebleven. Wat een prachtige onderwaterwereld. Overal koraal en vissen. Op een gegeven moment zwem ik tussen een paar honderd knalgele vissen. Een bijzondere gewaarwording. Er zijn vissen zo wit als zand, andere vissen hebben de schutkleur van het koraal en zie je bijna niet. Ik zie vissen van nog geen cm tot vissen van bijna een meter lang. Blauwe vissen, groene vissen, gele vissen, neonvissen, je kunt het zo gek niet bedenken. Het is prachtig. Het is dat ik na 3 uren een stijve nek kreeg. Anders had ik waarschijnlijk nu nog in het water gelegen. Snorkelen is zo iets bijzonders. Of je zwemt in een enorm aquarium. Hier moet ik zeker nog eens met Dirk naar terug. Hij zal de onderwaterwereld hier vast ook mooi vinden. Ook de natuur in Koh Tao is prachtig. Vanuit de zee bekeken is Koh Tao een groen eiland met een aantal bergen en heel veel palmbomen. Het eiland is slechts 21m2 groot. Ik vind het echt het paradijs hier. Ben zo blij dat ik hier naartoe gekomen ben.

Om 17.30 uur houd ik het voor gezien. Ik koop een ijsje en een flesje bier bij de supermarkt en loop terug naar mijn bungalow. Daar drink ik op mijn balkonterras mijn net gekochte biertje op en geniet van de geluiden van de invallende avond.

Na het douchen loop ik richting dorp om iets te gaan eten. Ook loop ik nog even langs de supermarkt voor muggenspray. De mijne is op en ik merk dat ik vaker word geprikt nu ik het niet gebruik. Eigenlijk is het de hele vakantie reuze meegevallen. Ik heb me dan ook steeds goed ingesmeerd. Dat heeft blijkbaar geholpen. Morgen uiteraard weer richting zee om te snorkelen. Ik kijk er nu al naar uit!