Sawadika Bangkok

Om kwart voor 7 gaat de wekker. We zijn dan al even wakker. We pakken de laatste spulletjes bij elkaar, trekken de stekkers uit de stopcontacten, smeren broodjes voor in de trein en rijden iets voor 8 uur richting Wolvega. Daar pakken we om half 9 de trein naar Schiphol. Iets minder dan twee uren later staan we in de vertrekhal. We moeten bij balie 25 zijn: China Airlines. We zijn al ingecheckt en moeten alleen nog onze backpacks afgeven. We zien dat di kan vanaf 11.15 uur en besluiten eerst nog een kopje koffie te drinken en de thuis al bestelde Thaise bahts en dollars bij het GWK af te halen. Om half 12 geven we onze backpacks af bij balie 25. De reis kan beginnen!

De vlucht verloopt prima, we kijken beide twee films en proberen nog wat te slapen om zo alvast aan de Thaise tijd te wennen. Best lastig, want In Nederland is het 5 uren vroeger. Om 6.30 uur landen we al op Bangkok airport. Het heeft geregend en de lucht is zwaar van de mist. De landingsbaan is bedekt met water. Als het hier regent, regent het hier hard en veel. Gelukkig voornamelijk in de nacht en namiddag. We besluiten de taxi links de laten liggen en de skytrain en metro te nemen naar ons hotel in Bangkok. Het vliegveld ligt op zo’n 40 km van ons hotel: het Ibis Riverside hotel. We stappen twee keer over en pakken voor de laatste twee kilometer nog een taxi. Anderhalf uur later en slechts 4 euro lichter komen we bij het hotel aan. We moeten nog een uurtje wachten totdat we op de kamer kunnen. We laten de backpacks in het hotel achter en gaan op verkenning uit. Ons oog valt gelijk op een Starbucks en we besluiten hier een kopje koffie te gaan drinken. Daar komen we gelijk wat van bij. Na nog twee flesjes water bij de 7/11 te hebben gekocht, gaan we terug naar het hotel. De kamer, op de 5e etage, is klaar. We frissen ons wat op, slapen nog een uurtje en gaan dan lunchen in het restaurant van het hotel. Het terras ligt prachtig aan de rivier. Het is een komen en gaan van boten.

Na de lunch zoeken we het zwembad op. We doen het vandaag rustig aan, zodat we morgen helemaal fit zijn. Het zwembad is prachtig en het water lekker warm. We zwemmen, lezen en genieten van het uitzicht op de rivier. Rond half 6 gaan we douchen en iets na 7 uur zoeken we het terras weer op voor het avondeten. De rivier, de boten en omliggende gebouwen zijn prachtig verlicht. Het is een geweldig gezicht. Het eten is bovendien heerlijk. We hebben gekozen voor een menu van elk drie verschillende gerechtjes. Samen hebben we dus zes Thaise gerechten om te proeven. Wat is dat Thaise eten toch lekker. Konden we dat in Nederland maar zo. Eenmaal terug op de kamer proberen we de ogen nog zo lang mogelijk open te houden, maar rond half 10 gaat het kaarsje toch echt uit. Morgen samen Bangkok verkennen!