Singapore in 1 dag

We hebben grootse plannen voor vandaag en dus stappen we al om 9 uur op de bus naar Marina Bay. De bus vertrekt tegenover ons hotel, dus dat is mooi meegenomen. We willen vandaag de belangrijkste bezienswaardigheden van Singapore aandoen. Deze liggen voor een groot deel in een straal van 5 kilometer rond Marina Bay. We beginnen bij het grootste reuzenrad ter wereld: de Singapore Flyer. Dit rad is 165 meter hoog, heeft 28 cabines ter grootte van een stadsbus en draait in 36 minuten een keer rond. Bij een vol reuzenrad zitten er 980 mensen in die vrij kunnen rondlopen. Zelf laten we het bij de aanblik van het reuzenrad. We lopen verder naar het Marina Bay Sands resort, een casino en hotel. Het is het duurste gebouw ter wereld. Het complete resort heeft 8 miljard dollar gekost. Het hotel bestaat uit drie gebouwen. Bovenop drie torens van 200 meter hoog is een skypark geplaatst van maar liefst 340 meter lang. Het skypark heeft de vorm van een groot cruiseschip, inclusief een buitenzwembad van 150 meter groot. Het is een bijzondere verschijning in Singapore. Onze volgende stop is Merlion, zonder twijfel het bekendste -water ophoestende- beeld van Singapore. De Merlion is een standbeeld met een hoofd van een leeuw en de romp van een vis.

Nadat we in een van de souvenirshops een vlaggetje van Singapore hebben weten te bemachtigen, is het tijd om te eten. De vraag is alleen: waar? We bevinden ons in het duurste gedeelte van Singapore. Dat betekent ook dat er in de wijde omtrek alleen “chique” en dure restaurants te vinden zijn. We besluiten ons erover heen te zetten dat onze lunch niet de gebruikelijke 5 euro zal kosten en lopen een Indiaas restaurant binnen. Er wordt nog net geen servet op schoot gelegd. Wel wordt ons waterglas gelijk gevuld. De prijzen liegen er inderdaad niet om. We mogen 58 dollar afrekenen, zo’n 30 euro. Maar goed, dat we slechts 3 dagen in Singapore zijn. Anders waren we snel blut.

De middag brengen we door langs de quays van Singapore, een aantal historische rivieroeverkades in Singapore waar vroeger veel handel werd gedreven door handelaren die via de rivier Singapore binnen kwamen. Het gebied is omgeven door historische gebouwen en gezellige restaurantjes en terrasjes. Na de quays lopen we verder richting Chinatown. Hier brengen we het tweede gedeelte van de middag door. We bekijken een aantal prachtige tempels, bekijken de Chinese straatjes en gevels, doen nog wat inkopen en slaan een aantal oude Chinese mannen gade die op een van de vele pleinen bordspelletjes spelen. Voordat we de metro weer pakken naar Marina Bay voor het avondprogramma gaan we in Chinatown’s foodstreet nog op zoek naar ons avondeten. Net als in Little India is het eten hier gelukkig wel spotgoedkoop. Voor 7 euro genieten we samen van -opnieuw- een Indiase maaltijd met daarbij een vers geperste jus d’orange.

Op het avondprogramma staat een bezoek aan Gardens by the Bay, een 101 hectare groot park dat onder meer bestaat uit een futuristisch bos van immense metalen bomen: “Supertree grove”. Voor deze prachtig vormgegeven bomen zijn we gekomen. Om 19.45 uur vindt er een licht- en geluidshow plaats waarbij deze immense bomen de hoofdrol spelen. We zijn vroeg en zoeken een plekje op van waar we de show goed kunnen zien. We voelen en zien een aantal regendruppen, die kort in grotere druppels overgaan. Gelukkig hebben we de paraplu en de poncho’s bij ons. Deze zijn echter maar kort nodig. De show is een waar spektakel van licht, geluid en omgevingssfeer. We vinden het erg bijzonder. Na de show zoeken we nog een plekje aan het water om te kunnen genieten van de skyline van Singapore bij avond. De stad is volledig in licht gehuld. Aan het water is het een gezellige drukte. Honderden mensen genieten, net als wij, aan de kade van het prachtige zicht op Singapore. Het was opnieuw een lange dag. Rond 22.00 uur komen we moe, maar voldaan, terug in het hotel. Morgen onze laatste dag in Singapore. Die gaan we doorbrengen in Universal Studio’s.