Universal Studios Singapore

Onze laatste dag in Singapore, en tegelijkertijd ook de laatste dag van onze reis, brengen we door in Universal Studio’s. Om 10 uur pakken we de bus die ons naar het Harbor Front brengt. De Universal Studios liggen op Sentosa-eiland, het op drie na grootste eiland van Singapore. Het meest zuidelijke punt van het Aziatische continent ligt op dit eiland. Het is tegenwoordig voornamelijk een vakantie-eiland met een groot aantal amusementsparken, zoals een Aquarium, een waterpark en het pretpark Universal Studios. Het eiland is bereikbaar via een monorail, via een dam -de boardwalk- en via een kabelbaan. Wij kiezen voor de boardwalk, een afstand van nog geen kilometer tot het eiland. Universal Studios Singapore is nog betrekkelijk nieuw. Het pretpark is pas in 2011 geopend. Een uur eerder regende het nog pijpestelen, inmiddels is het weer bloedheet en heeft de hitte de gevallen regendruppels alweer doen verdampen. De vochtige warmte van hier, waarin je al zweet wanneer je alleen maar stil zit, zullen we niet gaan missen. Het is net iets teveel van het goede.

Het park is ingedeeld in verschillende thema’s: Egypte, Sci-fi, Madagascar, The lost World en Sesamstraat. Elk thema heeft zijn eigen attracties. Topper van de dag is voor ons de attractie “Revenge of the Mummy” gebaseerd op de film The Mummy. Revenge of the Mummy is een deels stalen gelanceerde overdekte achtbaan en deels darkride, een rit in het donker. De rit gaat zowel voor als achteruit en kent veel verrassingen. De animaties rondom de attractie heen zijn echt geweldig. We vinden de attractie zo mooi dat we nog een keer in de rij gaan staan. Ook de attracties in het Sesamstraatgedeelte zijn zeer de moeite waard. Grootste attractie vandaag lijkt ook hier weer Dirk zelf te zijn. Met zijn lengte heeft hij veel bekijks. De een na de andere Aziaat wil met hem op de foto. Meiden gniffelen met elkaar wanneer ze naar hem kijken. Een Chinees meisje zegt verlegen lachend: “you’re so tall”. Gisteren in de metro werd er zelfs ge-appt over Dirk en zijn lengte. Mensen vinden het alleen al geweldig in zijn buurt te zijn. Begrijpelijk natuurlijk.

Uiteraard zijn er ook shows te bekijken. Wij gaan voor de spectaculaire stuntshow “Waterworld”, een show met veel water en stunts. Zo is er een speciaal zitgedeelte voor het publiek dat de “soakseats” wordt genoemd. Dit zijn de blauwe stoelen. Daarnaast zijn er zogenaamde “splashseats”, de groene stoelen. De mensen op de blauwe stoelen, zo wordt omgeroepen, hebben een grote kans nat of zelfs doorweekt te worden. De mensen op de groene stoelen hebben de kans te maken te krijgen met verdwaalde of van koers afgeweken druppels water. Wij zitten veilig op de rode stoelen. Het is niets teveel gezegd. De mensen op de blauwe stoelen worden inderdaad natter dan nat. Zo worden ze belaagd met emmers water, waterkanonnen, remmende jet-ski’s en watermakende boten. Geweldig om te zien, al zijn we blij dat wij veilig in het rode gedeelte zitten.

Om half 7 houden we het voor gezien. We nemen een metro terug naar ons hotel. De reis zit erop. Een maand is omgevlogen. We hebben enorm veel gezien en gedaan. Het is een reis van veel afwisseling geweest: van over-de-top Dubai waar we onze ogen hebben uitgekeken naar de prachtige eilanden van Zuid-Thailand waar we fantastisch hebben gesnorkeld tot uiteindelijk het groene en diverse Maleisië waar de dagen tekort waren en we tijd te kort kwamen en het dure, maar zo bijzondere Singapore. Een maand lijkt lang wanneer we de foto’s terugkijken en teruglezen wat we allemaal hebben gedaan. Toch zouden we best nog even willen blijven. Er is toch niets zo mooi als andere culturen leren kennen, te genieten van de natuur en het eten van landen ver weg en elke dag weer nieuwe, bijzondere avonturen te beleven. Het zit erop, het is niet anders. Iedereen die ons gevolgd heeft, bedankt daarvoor. We hebben jullie reacties en meereizen erg leuk gevonden. Morgen om 9.35 uur vliegen we naar Dubai, van daaruit vliegen we 2 uren later door naar Nederland. We hopen daar rond 8 uur ’s avonds aan te komen. Iets na middernacht zijn we dan waarschijnlijk weer thuis. Tijd om het gewone leven weer op te pakken, al maken we uiteraard alweer nieuwe plannen voor een volgende reis…