Slapen: Dar Zambra, Chefchaouen in Marokko

Net buiten de drukte van de medina van Chefchaouen vonden we Dar Zambra, een traditioneel Marokkaans guesthouse met een fantastisch dakterras en een fenomenaal uitzicht. Door de enthousiaste beoordelingen op Tripadvisor waren onze verwachtingen hoog gespannen. Dar Zambra zou ons niet teleurstellen.

Vanaf het centrale plein van Chefchaouen loop je, via een aantal stenen trappen, omhoog. In 5 minuten bereik je de blauwe voordeur van de karakteristieke en sfeervolle accommodatie. Achter de deur bevindt zich een sprookje uit 1001 nacht. Net als in de medina van Chefchaouen overheersen ook hier de kleuren wit en blauw. De kamers komen allemaal uit op een centrale ruimte, waar zich ook de receptie bevindt. Wij slapen in, hoe kan het ook anders, een blauwe kamer. De kamer is sfeervol ingericht, heeft een raam en een eigen badkamer met douche, toilet en warm water. De kamer ziet er goed onderhouden en super schoon uit. 

Op het geweldige dakterras met uitzicht op de omringende bergen en de blauwe medina hebben we heel wat uurtjes doorgebracht. Na een lange dag indrukken opdoen, is het heerlijk bijkomen en napraten op de comfortabele loungebanken. Iedere middag dronken we een glaasje Marokkaanse thee op het dakterras, terwijl we genoten van de ondergaande zon en ons reisverslag voor die dag schreven. Een welkome afwisseling van de drukte buiten de deuren van Dar Zambra. 

Het ontbijt, dat op het dakterras wordt geserveerd, is inbegrepen. ’s Ochtends ruik je de geur van versgebakken brood en Marokkaanse pannenkoeken. Terwijl de stralen van de zon steeds feller schijnen en de intens blauwe Medina oplichten, word je langzaam wakker bij een overheerlijk ontbijt van verse, zelfgemaakte producten. Versgebakken broodjes, pannenkoekjes en jus d’orange worden op tafel uitgestald. Het vriendelijke personeel knoopt ondertussen graag even een praatje aan of geeft een aantal tips voor de dag. Ook verse geitenkaas en olijven uit de streek staan op tafel. Alles even lekker.

Voor een standaard tweepersoonskamer betaal je ongeveer €50,-. Niet heel duur, ook niet heel goedkoop voor Marokkaanse begrippen. Wel zeker de moeite waard en het perfecte verblijf wanneer je op zoek bent naar een centraal gelegen accommodatie, net buiten de drukke medina, met een karakteristieke sfeer, een fijne kamer, een lekker ontbijt en een fantastisch dakterras met een indrukwekkend uitzicht. Wij kunnen Dar Zambra van harte aanbevelen.