Persoonlijk: bezochte landen

In 1999 leerden Dirk en ik elkaar kennen. Sinds die tijd hebben we samen meer dan 40 landen bezocht. Toen we elkaar leerden kennen, hadden we al wat van de wereld gezien. Dirk maakte tijdens zijn studietijd een reis naar India en Israël. Ik had een weekendbaantje als hostess op een toeristenbus naar Kroatië. Een tijd lang liep ik bijna wekelijks door de straten van Porec en Opatija en kreeg een indruk van de Kroatische cultuur en natuur. Ook naar Denemarken was ik al eens geweest op een familievakantie. 

 

Wereldkaart Placeholder
Wereldkaart

Landen bezocht door: samen, Dirk, Annique

Buiten Europa bezochten we de meeste landen in Azië, ons favoriete continent. Azië voelt altijd een beetje als thuis komen. We gaan met name graag naar Zuid-Oost Azië. We houden er van de afwisseling tussen cultuur, natuur en strand. Het eten is er fantastisch, net als het weer. De mensen zijn er lief en behulpzaam. En tenslotte, ook niet onbelangrijk: Zuid-Oost Azië is nog steeds erg goedkoop. Gemiddeld geven we in Zuid-Oost Azië niet meer dan 30 euro per persoon per dag uit. Zodra we in het vliegtuig stappen terug naar huis, praten we alweer over een volgende reis naar Azië.

Eind augustus vertrekken we voor een half jaar op wereldreis. We hopen daarna in ieder geval China, Hong Kong, Fiji, Australië, Nieuw Zeeland, Hawaii en Cuba aan onze lijst van bezochte landen toe te kunnen voegen.