Kennismaking met onze camper

Vanochtend stond de wekker op half zeven. Nou dat was geheel overbodig. Vanaf 12 uur ’s nachts waren we voortdurend wakker en om vijf uur zijn we maar opgestaan. Een beetje lezen en nog even douchen voordat we richting ontbijt gaan. De overvriendelijke serveerster brengt ons een heerlijk ontbijt dat we allebei niet helemaal opeten gezien de hoeveelheid. Om 9 uur komt iemand van het camperverhuurbedrijf ons ophalen uit het hotel. Na een dikke 5 minuten rijden zijn we er al. Na het nodige papierwerk gevolgd door uitleg over de camper van ruim 8 meter maken we ons klaar om te vertrekken.

Best wel spannend om zo’n groot voertuig te besturen. Gelukkig is het een automaat, maar tezamen met andere verkeersborden als in Nederland is het toch wel even wennen. Eigenlijk wilden we eerst boodschappen doen, maar we konden zo snel niet een supermarkt vinden. Na tevergeefs op zoek te zijn gegaan voor een bord waar Banff op staat, besluiten we maar richting het westen te rijden. (Highway west A1). Na een hele tijd rijden zien we eindelijk Banff op de borden verschijnen. Calgary hebben we al een tijdje achter ons liggen. Het weer is tot nu toe redelijk. Onderweg stoppen we bij een mooi uitzichtpunt. In Canmore, wat een redelijk grote plaats is gaan we op zoek naar een supermarkt. De supermarkten blijken een uitje op zich te zijn. Met een groot assortiment en hele andere producten (of anders uitziende verpakkingen) is het behoorlijk zoeken geblazen. De prijzen zijn voor sommige producten goedkoper en voor andere producten weer duurder dan in Nederland. Weer in de RV gestapt (RV =Recreational Vehicle), rijden we verder richting Banff.

Vlak voor Banff zien we nog een leuke stopplaats bij een klein meertje, de Cascade Ponds. We maken daar wat eten klaar en lopen nog een rondje rond een meertje. Er ligt nog veel sneeuw en op sommige stukken van het pad is het erg drassig. Maar met een zonnetje dat zijn best doet, is het duidelijk dat de lente hier is begonnen en wij klagen dan ook niet. Gezien de tijd gaan we nu maar eens op zoek naar een overnachtingsplek. De eerste camping blijkt nog dicht te zijn. Maar bij de volgende hebben we meer geluk. Dit is een winter camping en hier krijgen we een mooi plaatstje vlak naast een mega grote Camper. (formaat bus waar van alles aan de zijkanten is uitgeschoven). Na het overheerlijke eten (General Tao Chicken met rijst) gaan we nog een leuke wandeling maken rond de camping. Er zijn hier allemaal resorts en chalets waarvan er ook nog aardig wat bezet zijn en de uitzichten zijn ondanks de bewolking erg mooi. Over het campeerterein lopen zomaar 5 elanden langs. We kunnen ze bijna aanraken. Na het wandelen nog even afwassen en de weblog schrijven. Helaas geen internet hier, dus de post komt wat later. Vanavond nog wat lezen en een spelletje Triominos en daarna lekker slapen.