Sulphur Mountain

Toen we vanochtend opstonden wisten we nog niet dat dit een heerlijke dag zou worden. Maar dat werd het wel. Beide werden we rond half 6 wakker. De temperatuur in de camper was inmiddels behoorlijk gedaald. De verwarming deden we dan ook snel aan. Het bed slaapt gelukkig erg lekker. Rond 8 uur zijn we opgestaan. Na een lekker ontbijtje zagen we dat zowaar de zon tevoorschijn kwam. Voor vandaag was bewolking en wat regen voorspeld. Het zonnetje wilden we dan ook meepikken. Daarom besloten we de 2,5 km richting Banff te lopen. De camper lieten we staan op de campingplaats. Op deze camping wilden we namelijk nog een nacht blijven.

Na een bezoek te hebben gebracht aan het Informatiecentrum liepen we met de handen vol folders naar de Starbucks voor een kop koffie. Andre, je krijgt de groeten van ze. Na de koffie kochten we een dagkaart voor de bus en gingen we richting de kabelbaan die ons naar Sulphur Mountain moest brengen. I.p.v. regen en bewolking werd het weer alleen maar beter. Gisteren hadden we niet verwacht de tocht naar de 2300 meter hoge top van de berg te kunnen maken, omdat we ervan uit gingen dat deze in de wolken zou liggen. We hadden het gelukkig mis. In 8 minuten bracht de gondel ons naar de top alwaar we een geweldig uitzicht hadden. Geen wind, een heerlijk zonnetje en een mooie wandeling van 1 km over planken naar een hoger gelegen platform. Veel sneeuw en ijs hier op de berg. Een geweldig gezicht. Na dezelfde kilometer weer terug te zijn gewandeld, aten we wat in het restaurant. Ook weer met hetzelfde geweldige uitzicht.

Weer beneden wilden we een bezoek brengen aan een historische site. Deze bleek echter gesloten. Daarom maar een nieuw plan opgevat: thuis hadden we ook hier vindplaatsen van caches uitgedraaid en we gingen dus op zoek. De weg naar de cache was langs een prachtig pad die ons naar de Bow Falls, oftewel watervallen, leidde.

Het zonnetje scheen steeds feller en de jas kon zowaar uit. De eerste cache was snel gevonden. Vervolgens nog 3 caches gedaan, waarvan een onder een brug, en onze score hier in Canada op 5 stuks gebracht. Het is erg verslavend dat cachen. Na nog wat in Banff gewinkeld te hebben, een erg leuk en gezellig plaatsje overigens, namen we om half 6 de bus terug naar onze camping. Ons bord met pasta hebben we heerlijk buiten in het zonnetje op kunnen eten. Geheel onverwacht gezien de voorspellingen. De komende dagen zien er qua weer erg goed uit. De buschauffeur was zo enthousiast over de weersvoorspellingen dat hij ons op zijn gsm de voorspellingen liet zien: tot in ieder geval zondag 15 tot 20 graden en volop zon. Geluk is toch een fijn verschijnsel.