Op naar IJsland

Vanochtend 7 uur gaat de wekker. Vandaag gaan we naar IJsland met Jaap en Pity. Ze komen ons om 9 uur ophalen dus hebben we nog alle tijd om ons klaar te maken en de laatste dingetjes in huis te doen. We hebben gisteravond al ingecheckt via internet en hoeven alleen nog de bagage te droppen bij de incheckbalie. Onderweg naar Schiphol hebben we een hoop regen. Op Schiphol aangekomen parkeren we de auto op P3 lang parkeren en gaan met de pendelbus naar vertrekhal 1. Daar aangekomen staat er bij de incheckbalie helemaal niemand in de rij. Dus dat gaat allemaal voortvarend. Na het inchecken gaan we door de douane en wordt de bagage gecontroleerd. Jaap blijkt iets in zijn handbage te hebben wat ie in eerste instantie in zijn koffer had zitten en op het laatst pas heeft geswitched. Helaas worden de goederen ingenomen )-: Na een bakkie troost bij de Starbucks gaan we richting de gate.

 

Rond 2 uur zitten we in het vliegtuig van Icelandair en vliegen we in 3 uurtjes naar Kevlavik International airport op IJsland. Het tijdsverschil is 2 uur dus de lokale tijd is 15 uur ’s middags. Na een klein uurtje hebben we onze mooie gouden 4wd Suzuki Grand Vitara opgehaald en gaan we naar een motel in de buurt van het vliegveld waar we onze linnenpakketen op kunnen halen. We zitten de komende twee weken namelijk voornamelijk in vakantiewoningen waarin we bedlinnen en handdoeken goed kunnen gebruiken. Vervolgens gaan we nog even snel boodschappen doen bij de IJslandse Appie: de Bonus. Hier blijken ze allemaal Nederlandse producten te hebben zoals beschuitjes en koekjes. de prijzen zijn zeer schappelijk.

Onze eerste accommodatie ligt op zo’n 120 km en een kleine 2 uur rijden vlakbij een plaatsje genaamd Borgarnes. Aangekomen bij ons huis voor de komende 4 nachten beginnen we al behoorlijk moe te worden. Het is een prachtig huis waar bijna alles van hout is. Rondom is een mooi houten terras met in 1 van de hoeken een mooie hot pot (soort jacuzzi die 39 graden is). Die gaan we de komende dagen wel eens uitproberen. Annique kookt een lekker maaltje voor ons en na het eten lezen we nog wat. Gezien de tijd (en ook tijdsverschil) gaan we maar een beetje op tijd slapen.