Reykjavik

Het begint een beetje saai te worden en bijna op structuur te lijken maar ook vanochtend gaat de wekker weer om 7:30uur. We ontbijten rond half negen en gaan om 9 uur richting Pingvellir. Het regent gestaag onderweg en we nemen de route richting Reykjavik. Er zijn twee mogelijkheden, een via een tunnel van 8 km waarvoor we tol moeten betalen en een via de normale weg waar we zo’n 60 km voor “om” moeten rijden. We zijn op vakantie dus we kiezen de normale weg en hopen nog wat te zien onderweg. Helaas regent het zo veel dat we besluiten om naar Reykjavik te gaan ipv naar het nationaal park. Aan het einde van onze rondreis krijgen we nog een kans om naar Nationaal park Pingvellir te gaan. We hopen dan op iets beter weer.

In Reykjavik aangekomen is het gewoon droog. Dus we zijn goed gestemd. We parkeren de auto in een parkeergarage voor 80 kronen per uur (1 euro = 160 kronen dus daar worden de IJslanders niet rijk van). Als eerste lopen we stukje langs het water richting een monument genaamd Sólfar (Zonnevaarder). Dit is een kunstwerk van rvs in de vorm van een Vikingschip. We maken wat foto’s eten wat van onze meegebrachte broodjes en loggen nog een geocache die bij dit monument ligt.

We lopen hierna het centrum in richting een indrukwekkende kerk: De 76m hoge Hallgríkmskrikja. Ook hier nemen we natuurlijk weer wat foto’s. We gaan bij een restaurantje een lekker bakje koffie drinken (Annique neemt hot choco). En lopen daarna richting een meertje/vijver midden in de stad. Hier pakken we ook nog even twee geocaches mee (-: omdat we toch in de buurt zijn. Na wat souvernirshoppen rijden we weer richting Borgarnes waar we bij de Bonussupermarkt boodschappen gaan doen voor het eten van vanavond. Vanavond onze laatste avond in huize Kvistur. Ik kijk nu al uit naar de hotpot. Morgen vertrekken we richting Akureyri waar we 3 nachten verblijven.