Akureyri

Vanochtend weer vroeg opstaan, omdat we een reisdag voor de boeg hebben. We gaan namelijk naar onze volgende accommodatie toe in Akureyri. We hebben vandaag ongeveer 400 km te rijden. Na het ontbijten en het schoonmaken van het huisje vertrekken we in de regen richting onze volgende bestemming. Onderweg stoppen we bij een waterval genaamd Kolufoss.

 

We lunchen in een klein plaatsje Skagaströnd. Hier begint ook de onverharde weg over het schiereiland Skagaheiði. De weg over het schiereiland is een beetje een omweg, maar onderweg hebben we erg mooie uitzichten. Gelukkig wordt het in de loop van de ochtend droog. We stoppen voor een geocache in het plaatsje Saudakrokur, maar de cache ligt op een te moeilijk toegankelijke plek (lees: heel erg klauteren). We rijden door naar Akureyri en doen voordat we naar het huisje gaan nog even boodschappen bij de Bonus. Het huisje blijkt een gewoon woonhuis te zijn in wat zal ik zeggen: oubollige stijl. Allemaal kamertjes en hoekjes. Maar enfin wel van alle gemakken voorzien. Het huis staat tegen het centrum aan van deze grootste stad van Noordelijk IJsland.

We gaan na het eten nog even het centrum in. In het centrum komen we eindelijk een plekje tegen waar wifi is en aangezien we onze laptop mee hebben en al wat dagverslagen hebben voorbereid zijn de pagina’s snel ge-upload naar nieuwsma.nl. We hebben trouwens wel internet op de telefoon. (t-mobile heeft sinds kort flat-fee internet tarieven in het buitenland en zodoende is internet op de mobiel goed betaalbaar zonder verrassend hoge rekeningen. Lang leve Whatsapp voor degene die dat ook ook hebben). In het centrum pakken we nog even twee caches mee op leuke plekjes. Na de wandeling leggen we nog een kaartje en gaan we redelijk vroeg slapen.