Geisers en watervallen

Nog twee volle dagen te gaan in IJsland. Vandaag slapen we lekker uit aangezien we niet ver hoeven te rijden. De eerste bezienswaardigheid ligt op 20km en de tweede op 40km rijden. Vergeleken met eerdere dagtochten is dat peanuts. In de afgelopen 12 dagen hebben we namelijk al meer dan 3000 km gereden. Na het ontbijt gaan we richting Geysir. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een gebied met geisers. Het Nederlandse woord geiser is hier dan ook van afgeleid. In dit gebied zijn 5 geisers aanwezig. Echter is er maar 1 geiser (de Strokkur) die met enige regelmaat spuit! De Strokkur spuit om de 5 minuten. Dit is het wachten voor foto’s en video’s zeker wel waard.

Na het geisergeweld gaan we naar de grootste en mooiste waterval in IJsland: de Gullfoss. Bij deze waterval is een mooi wandelpad aangelegd die zowel naar een hogergelegen gebied als naar het lagergelegen “instroomgebied” leidt. Ondanks dat we al vele watervallen hebben gezien tijdens onze reis vinden we deze erg indrukwekkend en mooi. Het helpt natuurlijk ook dat het zonnetje er volop bij is. Wel is het vreselijk guur. Het waait hard en het voelt aan alsof het rond het vriespunt is.

We gaan redelijk op tijd terug naar ons huisje waar we op het terras nog wat gaan lezen. In de verte (40km) kunnen we zelfs de vulkaan Hekla zien. Erg genieten……..