Roadtrip naar Egilsstadir

Nadat we ook vandaag om 7.30 uur zijn opgestaan en hebben ontbeten, rijden we rond kwart voor 10 het park af waar ons vakantiehuisje staat en gaan we richting Dalatangi. Via de onverharde route 953 bereiken we na een hobbelige rit van 40km het plaatsje Brekka. De weg voert langs mooie rivieren en watervallen. Nog eens 14km hobbelen verder, bereiken we Dalatangi: een afgelegen vuurtoren op het oostelijkste puntje van IJsland waar we deze reis zullen gaan komen. De vuurtoren ligt er prachtig op een heuvel omgeven door rotsen en de kust. Toch vinden we ook hier een cache. Deze cache is, zo zien we in de log, nog niet vaak gevonden. We zijn de derde vinders sinds de cache in juli van dit jaar is geplaatst. De plek is dan ook wel erg afgelegen en wordt door niet meer dan een handjevol mensen per dag bezocht.

We hobbelen dezelfde weg terug via Brekka met zijn prachtige groene hellingen en vele watervallen. Rond 12.30 uur eten we onze meegebrachte broodjes en vinden, opnieuw in the middle of nowhere-, een tweede cache. We rijden verder en stoppen bij enkele prachtige watervallen die baden in de zon. Onze volgende stop is Hallormsstadur, een plaatsje ten zuidwesten van Egilsstadir. Hallormsstadur is gelegen aan een meer en grenst aan het grootste bos van IJsland. In dit bos vinden we de hoogste boom van IJsland, een 22m hoge Lariks. Voor een land waar de bomen vaak niet hoger zijn dan 3m is dit een enorme boom.

Nadat we ook vandaag om 7.30 uur zijn opgestaan en hebben ontbeten, rijden we rond kwart voor 10 het park af waaria een bospad dalen we af naar het meer. Het zonnetje schijnt opnieuw volop en we genieten hier maar even van. Veel zon hebben we sinds juni dit jaar immers niet meer gezien. Na een bezoek aan het bos rijden we terug naar onze vakantiewoning. We lezen nog wat, eten rond 18.30 uur en uiteraard wordt er ook vanavond weer geklaverjast. We willen immers allemaal die prachtige hoofdprijs in de wacht slepen: een IJslandse papegaaiduikerknuffel, die we Turfje hebben gedoopt. Degene met de meeste turfjes, oftewel gewonnen potjes, aan het eind van de reis mag de papegaaiduiker mee naar huis nemen. De strijd is dan ook hard en spannend. De stand op dit moment? 5 turfjes voor Jaap, 5 turfjes voor Pity en 7 turfjes voor zowel Dirk als Annique.