Op zoek naar de papegaaiduikers

Aangezien het gisteren een erg lange reisdag was waarbij we veel kilometers hebben gemaakt, is het plan om vandaag twee bestemmingen aan te doen die redelijk in de buurt zijn van Egilsstaðir. We gaan eerst richting Bakkageðri. Hier is een kolonie van Pappegaaiduikers. We moeten hiervoor over een bergpas waarbij we weer veel onverharde weg hebben. Het zonnetje doet heel erg zijn best vandaag en het is dan ook een van de eerste dagen dat we haar veelvuldig zien. Aangekomen in Bakkageðri zien we heel veel, behalve pappegaaiduikers. Het broedseizoen is al een maand voorbij. Wel zien we een hoop andere mooie dingen zoals een pittoresk haventje, mooie vergezichten en veel watervallen.

Na de lunch die we bij een picknicktafel nuttigen, rijden we richting Seyðisfjorður. Dit is een kustplaatsje waar het veerpont uit oa. Noorwegen 1 keer per week komt. Het plaatsje heeft een blauw kerkje en ligt in een fjord. ’s Winters schijnt er in dit plaatsje ook weinig zon te zijn, omdat die door de hellingen van het Fjord wordt tegengehouden. Na wat foto’s stoppen we nog bij de waterval de Gufufoss. Wat kunnen watervallen toch van elkaar verschillen, want we hebben ze de afgelopen dagen in vele soorten en maten mogen aanschouwen. Deze mag er dan ook wel weer zijn.

 

We rijden weer terug richting ons huisje en onderweg nemen we nog wat boodschappen mee. Rond 4 uur, wat vroeg is voor ons doen, komen we weer terug bij het huisje. We hebben nog volop tijd om rusitg wat te lezen, het weblog te schrijven en vanavond een kaartje te leggen. Helaas ook hier weer geen wifi te bekennen. We weten dan ook niet waneer we de weblog weer op de site kunnen zetten.