Op pad in Bogor

Vanochtend om half 8 opgestaan. Gelukkig nauwelijks last van een jetlag. Wakker zijn we voor de wekker in ieder geval niet geworden. Nu kunnen we eindelijk een blik naar buiten werpen. Het uitzicht vanaf ons balkon is geweldig. We kijken uit over rijstvelden. Bovendien zien we nu eindelijk de rivier die we gisteren alleen maar konden horen.

Ons eerste Indonesische ontbijt (met nasi goreng) smaakt prima. Heerlijk om in t-shirt buiten te ontbijten. Om 9 uur vertrekken we met het busje van het guesthouse naar de Botanical Gardens. Het schijnt een van de mooiste ter wereld te zijn. Een ritje van normaal 20 minuten wordt een tocht van bijna 2 uren. Het is enorm druk op de weg i.v.m. een long holidayweekend. Het blijkt Day of Silence te zijn, maar van stilte is weinig te merken. Ook al is het een lange rit, we zien nu wel veel van de groene omgeving van Bogor. Rond 11 uur komen we dan toch eindelijk aan bij de Botanical Gardens. Ze zijn mooi, maar de zoektocht naar bloemen en planten is tevergeefs. Het park heeft slechts bomen. Onze eerste Indonesische lunch (saté) met daarbij een prachtig uitzicht over de Botanische Tuinen smaakt heerlijk. Jan en Far, bedank Jessica maar even voor de lunchtip. We worden door een paar Indonesische tieners aangesproken of we met hen op de foto willen. Dat is toch even de omgekeerde wereld. Natuurlijk doen we dat (5x, met iedereen apart een foto).

Om 13.00 uur staat de chauffeur ons alweer op te wachten. Hij brengt ons terug naar het guesthouse. We genieten op het balkon een uurtje van het uitzicht. Dan is daar ook onze eerste regenbui. Bogor is de stad van de regen. Het regent hier 320 dagen per jaar. In de regen lopen we naar de receptie. We gaan zo namelijk mee met een door het guesthouse georganiseerde wandeltocht door de rijstvelden. Al snel wordt het droog. We lopen een prachtige route, letterlijk over de rijstvelden. Het is wel wat balanceren op de smalle paadjes tussen de velden, maar dat maakt de tocht alleen maar leuker (achteraf gezien dan).

Na een tocht van anderhalf uur komen we weer terug bij het guesthouse. Dirk duikt het zwembad in en ik de douche. Het is hier best warm, rond de 30 graden en erg vochtig. ’s Avonds eten we een lekkere rijsttafel. Onze reis op Java is goed begonnen. Nu al lijkt het eeuwen geleden dat we in het vliegtuig zaten op weg hiernaar toe.