Koh Chang

De zon is vanochtend nog niet op wanneer de wekker gaat. Om 5.20 uur staan we op en om 6 uur zitten we al in de taxi naar Ekemai busstation. Hier vandaan vertrekt om 7.45 uur de bus naar Laem Ngob, waar de ferry naar Koh Chang vertrekt. Omdat het in Bangkok altijd onzeker is hoelang een rit in het drukke verkeer zal duren, vertrekken we op tijd. We willen de eerste bus pakken, zodat we nog wat van de dag mee kunnen pakken wanneer we eenmaal op Koh Chang zijn. Het verkeer zit mee en we zijn al om 6.30 uur op het busstation. We rekenen 135 baht (3 euro) af met de taxichauffeur en kopen voor 275 baht (7 euro) een ticket naar Laem Ngob. Stipt om 7.45 uur vertrekt de bus met zo’n 30 toeristen aan boord. In de bus worden we voorzien van water, een snack en een comfortabele stoel. De rit duurt 5 uren. Om 13.00 uur komen we aan bij de pier. We kopen voor 80 baht (2 euro) een kaartje en lopen naar de ferry. Die ligt al klaar en vertrekt om 13.30 uur naar Koh Chang. De overtocht duurt een half uur.

Zodra we op Koh Chang zijn aangekomen, breekt de tot dan toe bewolkte lucht open. De zon schijnt wanneer de taxibus ons bij het KC Grande Resort & Spa afzet. De entree belooft veel goeds. We worden ontvangen met een verfrissend drankje en dan naar kamer 6311 gebracht. Als de kamer de voorbode is voor de rest van het resort dan hebben we weer een stukje paradijs gevonden. De kamer is enorm, hij is bovendien erg sfeervol met veel hout en natuurlijke materialen. De badkamer is al even groot en heeft een luxe stortdouche en jacuzzi. Op het, eveneens enorme, balkon dat deels uitkijkt over zee staan twee luxe ligstoelen. We ploffen onze backpacks op de sofabank en trekken snel onze badkleding aan. We zijn natuurlijk niet voor niets zo vroeg opgestaan vanochtend. We zijn benieuwd naar het resort, we hebben honger en willen ook nog zwemmen. En dat alles in de 3 uren die ons nog resten voordat op Koh Chang in een klap het licht uitgaat en de avond invalt.

Het resort is adembenemend mooi. Het ligt aan het strand en heeft 4 zwembaden. Een zwembad bevindt zich op het dak van het hotel. Hier vandaan kun je na zonsondergang de vele lichtjes op Koh Chang bewonderen. Een tweede zwembad ligt pal aan zee. Beide zwembaden hebben een bar waarbij je vanuit het zwembad drankjes kunt bestellen en aan kunt schuiven aan de bar. Vanuit het zwembad kijk je uit over de zee en het witte strand van White Sand Beach. Het strand, de palmbomen en de zee zijn een schitterend plaatje. We besluiten eerst iets te doen aan onze honger en zoeken een strandtent op niet te ver van het resort. We eten beide een overheerlijke curry, terwijl we genieten van het uitzicht over zee en het mooie weer. Na de lunch zoeken we een plekje op bij de “beachpool”. Dirk neemt een duik in zee en ik lees mijn boek, terwijl ik af en toe even om me heen kijk. Daarna nemen we samen een duik in het zwembad. We hangen over de rand van het zwembad en genieten van de omgeving. Net na zonsondergang verplaatsen we ons naar het zwembad op het dak om te kijken hoe Koh Chang steeds verder oplicht. We hebben het zwembad voor onszelf. De maan is een dun streepje, sterren zien we vanavond ook. Na 20 minuten houden we het voor gezien. We gaan douchen, de stortdouche doet wat hij belooft.

Rond 8 uur zoeken we een gezellig tentje op om iets te eten. We lopen langs Odie’s. Het ziet er gezellig uit, er is livemuziek en het zit er nagenoeg vol. We gaan zitten en bestellen een pad thai en een kipgerecht met cashewnoten. Het is, hoe kan het ook anders, weer overheerlijk. We drinken er onze eerste bananenshake van de vakantie bij. Rond 9 uur begint het te regenen. En als het hier eenmaal gaat regenen dan komt het ook echt met bakken uit de hemel. De mensen die buiten zitten komen snel naar binnen, de bedieing probeert een zeil te spannen boven de buitentafels. Ze zijn al snel helemaal doorweekt. De gang van de bar naar de keuken, waar de regenpijp op uitkomt, loopt vol en overstroomt uiteindelijk. Het water loopt het restaurant binnen. Gelukkig zitten wij op een verhoging. Het blijft gezellig, de man met de gitaar zingt vrolijk door en wij bestellen nog een drankje. Na een klein uur is het nagenoeg droog en lopen we terug naar het hotel. Morgen lekker uitslapen tot een uur of acht!