Nog meer tempels

Vandaag gaat al om half 8 de wekker. We hebben dan ook grootse plannen vandaag of in ieder geval veel plannen, dus dat betekent vroeg opstaan. Na een lekker ontbijt nemen we om 9 uur de shuttlebus van het hotel naar het skytrainstation. We kopen ook vandaag een kaartje voor een halte en lopen vervolgens naar de pier. Bij de pier nemen we een lokale boot naar pier nummer 8: Tha Tien. Na 20 minuten varen komen we daar aan. Vervolgens stappen we voor 3 baht per persoon op de ferry die ons naar de overkant vaart, waar Wat Arun ligt. De tempel is prachtig. We kunnen de tempel ook beklimmen. Dat klinkt wat overdreven, maar is het niet. Na een eerste trap waar je weliswaar je knieen tot je kin moet optrekken om de tree te nemen, maar die toch goed is volgt een tweede trap. Deze trap is andere koek. De trap lijkt meer op een stenen ladder, het hellingspercentage is zeker 70%. Maar goed: we willen naar boven en denken vooralsnog dus maar even niet na over het feit dat we straks ook weer naar beneden moeten. De klim is de moeite waard, het uitzicht over de Chao Praya Rivier en Bangkok is schitterend! We komen de trap gelukkig ook weer heelhuids af, nemen de ferry en boot terug naar het skytrainstation en pakken dan de trein naar het winkelcentrum in Siam.

Op Siam nemen we de lift naar de 5e verdieping die geheel in beslag wordt genomen door de bioscoop. We kiezen voor de film Gravity met George Clooney en Sandra Bullock. We reserveren een “loveseat” en maken gebruik van de popcorn en softdrinkcombo. Deze combo blijkt te bestaan uit een enorme beker softdrinken van 750ml en een al even grote bak popcorn. Maar goed dat we nog niet geluncht hebben. De bioscoopzaal is enorm, er kunnen zeker 1500 mensen in zitten. Onze loveseat, een bank met kussens om tegenaan te zitten en extra beenruimte, bevindt zich helemaal bovenin. Na een voorprogramma van een half uur weet ook Dirk wat het is om op te staan voor het nationale volkslied. Na de film gaan we uiteraard nog even bij Swensens’s langs voor een ijsje. Vervolgens nemen we de skytrain terug naar de halte die zich het dichtst bij het hotel bevindt. We lopen dit keer, over de rivier, terug naar het hotel. We trekken de zwemkleding aan en relaxen nog lekker wat in en bij het mooie zwembad.

Morgen nemen we de bus naar Naem Lgop waar de ferry naar Koh Chang vertrekt. Daar verblijven we 3 nachten in het KC Grande Resort & Spa aan het strand van Koh Chang. We hebben hier een deluxe kamer met jacuzzi geboekt. Het resort heeft bovendien 4 zwembaden en ligt aan het witste strand van Koh Chang. Het schijnt er helemaal top te zijn. Bedoeling is om er in ieder geval te gaan snorkelen voor we de grens met Cambodja een aantal dagen later oversteken.