Eilandhoppen deel 3: Koh Lipe

Vandaag verlaten we alweer het mooie Koh Ngai. Na het ontbijt lopen we naar de naastgelegen accommodatie vanwaar we met een longtailboat naar de pier van weer een ander nabijgelegen resort worden gebracht. Bij deze pier is het water hoog genoeg voor de speedboat ferry die ons naar Koh Lipe zal brengen, om aan te leggen. Onderweg zien we een groot aantal kleine en grotere eilandjes. De meesten zijn erg groen of bestaan uit hoge rotsen. In 2,5 uur worden we, samen met nog zo’n 25 andere toeristen, met hoge snelheid naar Koh Lipe gevaren. Hier worden we afgezet op het strand. Uiteraard lopen de taxichauffeurs ons al tegemoet. We verwachten met een boot verder te worden gebracht, zoals dat de afgelopen dagen het geval is geweest. We zijn blij verrast wanneer onze tassen niet naar een boot, maar naar een brommer met zijspan worden gebracht. Koh Lipe is een klein eiland: slechts 2 km lang en 1 km breed. Via de enige weg die Koh Lipe kent, rijdt de chauffeur ons naar het Lipe Beach Resort. Voor zo’n klein eiland is er veel bedrijvigheid. We rijden langs restaurantjes, winkeltjes en een groot aantal hotels, guesthouses en resorts. Na 5 minuten rijden zijn we er. We rekenen 100 baht (2,50 euro) af, bedanken de chauffeur in ons beste Thais en lopen dan richting receptie.

We checken in in Beach Bamboohut nummer 5. Nummer 5 schijnt ons te achtervolgen. Zowel op Koh Phi Phi, Koh Ngai als nu hier op Koh Lipe hebben we huisje nummer 5. De bamboohut ligt pal op het strand en kijkt uit over zee. Voor de hut staat een Thais relaxbed. Vanaf hier hebben we prachtig zicht op zee. Een heerlijk plekje om te lezen, relaxen of van het uitzicht te genieten. Binnen staan een tweepersoonsbed en een ventilator. Ook is er een badkamer met koud water. Lipe Beach Resort ligt aan een prachtig diepwit strand. Het water is kristalhelder en het uitzicht ook nu weer schitterend. En dat alles voor slechts 18 euro per nacht. Ondanks de grootte van het eiland is het hier een stuk drukker dan op het grotere Koh Ngai. Tijdens ons eilandhopavontuur door Zuid-Thailand was het idee 3 totaal verschillende eilanden aan te doen. Het lijkt vooralsnog alsof we daar goed in zijn geslaagd.

De turkooisblauwe zee nodigt uit er gelijk in te duiken. We besluiten echter eerst even te acclimatiseren door wat te gaan eten in het restaurant. We gaan dit keer voor een groene curry en een spicy chicken salade. Daarna duiken we toch echt de zee in. Op zo’n 200/300 meter vanaf het strand ligt een klein eilandje waar Dirk graag naartoe snorkelt. Helaas is het behoorlijk eb aan het worden en moet er aardig gemanoeuvreerd worden om bij het eilandje te komen. Ook hier is het koraal prachtig en is er met name veel goudkleurig koraal te zien. Het belooft voor de komende dagen in ieder geval veel goeds.