Wadlopen op Koh Ngai

Vanochtend slapen we uit. De wekker gaat pas om half 9. We staan op en gaan richting restaurant voor het ontbijt. Daarna zoeken we onze plek op het strand weer op. We genieten van het snorkelen en het uitzicht. Koh Ngai is echt een heerlijk eiland, er heerst een enorm relaxte sfeer. We komen hier helemaal bij. Ook vandaag zien we weer veel mooie vissen en prachtig gekleurd koraal. Er zijn hier veel vissen, een groot aquarium. Langs de hele oostkust van het eiland ligt een rif van ongeveer 20 meter breed. Achter dit rif wordt de zee snel dieper. Hier vind je de grotere vissen. Een aantal vissen zijn nieuwsgierig en vinden het leuk om spelletjes met je te spelen. Ze zwemmen op onze duikbrillen af en buigen dan net voordat ze de duikbril raken af voor een nieuwe poging. Het zijn net kinderen. Ze weten niet van ophouden. Andere vissen zwemmen hele einden met ons mee. Erg bijzonder.

Het verschil tussen eb en vloed is enorm op Koh Ngai. Bij vloed is er slechts een strand van 5 meter. Wanneer je de zee instapt, sta je er gelijk tot je middel in. Bij eb trekt de zee zich zo’n 100 tot 150 meter terug en kun je wadlopen naar het koraalrif. Dit levert dan wel weer mooie foto’s op.

Morgen trekken we weer verder. We “hoppen” dan om 11.00 uur naar het volgende Thaise eiland: Koh Lipe, een eiland van slechts 2km2. De boottickets hebben we vandaag alvast geregeld. Ook dit keer betaalden we voor een boottocht van 2,5 uur “slechts” 1600 baht p.p., oftewel 40 euro p.p. We klagen niet, het is hier zo mooi. En ook Koh Lipe schijnt een geweldige onderwaterwereld te hebben. We denken, met een Chang biertje in de hand, aan jullie thuis en hopen dat het weer in Nederland ook een beetje richting zomer gaat.