van Dubai naar Thailand

Gisteravond om 23:10 uur vertrokken, maar door het tijdsverschil van 3 uren met Dubai en nu 6 uren met Nederland zijn we dus eigenlijk vandaag vertrokken naar Thailand. Het is een kleine 6 uur vliegen naar Bangkok. Het eten wordt pas na zo’n 2 uren geserveerd. Daarna hebben we allebei nog wel een beetje kunnen dommelen, maar niet echt uit kunnen rusten. We komen rond kwart voor acht plaatselijke tijd aan in Bangkok en hebben een kleine 1,5 uur voordat ons vliegtuig richting Krabi vertrekt. Nog net wat tijd om een lekkere Pad Thai (gebakken noodles) naar binnen te werken. Wat is dat Thaise eten toch altijd weer een traktatie. Zowel ’s ochtends, ’s middags als ’s avonds. Naar Krabi in Zuid-Thailand is het nog een dik uur vliegen. Op Krabi airport hebben we een transfer geregeld naar Koh Phi Phi. Er zou een chauffer met een naambordje voor ons klaar moeten staan om ons naar de boot te brengen. Na een paar minuten zoeken zonder de chauffeur te hebben gevonden zijn we maar wat rond gaan vragen. De dame bij de informatiebalie is gelukkig heel attent en roept de chauffeur voor ons om. Gelukkig bleek hij wel op het vliegveld te zijn, maar stond hij in de andere aankomsthal te wachten. Een uur later worden we in de haven van Krabi afgezet en wachten we in de hitte onder het genot van een lekkere bak koffie op de ferry. Het is twee uren varen naar Koh Phi Phi. Tijdens het varen merken we toch wel dat we niet echt hebben geslapen en valt het ons zwaar om wakker te blijven.

In de haven aangekomen, moeten we nog een soort toeristenbelasting betalen (om het strand schoon te houden) en vervolgens brengt een klein bootje van de accommodatie waar we verblijven, ons naar het Viking nature resort. We krijgen natuurlijk natte voeten bij het uitstappen, omdat er geen aanlegsteiger is. Na het inchecken worden we naar onze kamer begeleid. Dit is een dikke vijf minuten lopen over trappen, zand en boomstronken, voordat we bij onze prachtige hut op palen met uitzicht op zee terechtkomen.

De hut is van alle gemakken voorzien: tv, koelkast, ventilator, klamboe en zelfs een bed. Buiten op de veranda hangt een mooie grote hangmat van waaruit je de Andaman zee kunt zien. Wat hebben we weer een mooi plekje gevonden om de komende dagen te verblijven. Ik ga nog even kort snorkelen, terwijl Annique in de hangmat belandt. Ik heb zo’n idee dat we ons de komende dagen hier wel gaan vermaken. In het restaurant van ons resort is elke avond ook een proeverij van Thaise hapjes. Hierbij mag je een stuk of vijf Thaise gerechtjes vrijblijvend proeven. Naast de Massaman curry en roerbakkip met cashewnoten, die we van de menukaart bestellen, smaakt alles ons prima. Na een lange dag vanavond in ieder geval lekker vroeg slapen……