Coral Island

De eerste volle dag van onze reis begint met het geluid van de wekker die ons om kwart voor 7 laat weten dat het tijd is om op te staan. Vandaag staat een dagexcursie naar Coral Island op het programma. We hebben deze excursie thuis al geboekt. Het leek ons een mooie excursie om de reis mee te beginnen: een dagje relaxen op een tropisch eiland met wit zand en een turkoois blauwe zee. Een mooie manier om te acclimatiseren en gelijk al het vakantiegevoel te krijgen. Het ontbijt in het restaurant is zeer uitgebreid, het hotel is echt geweldig. Rond half 9 worden we opgehaald door een mini-busje dat ons naar de pier van Phuket rijdt. Het is nog geen kwartier rijden. Zodra de deur van het mini-busje open gaat, komen we oog in oog met de 999 andere toeristen waarmee we Coral Island gaan bezoeken. We sluiten aan in de rij en krijgen in ruil voor onze voucher twee oranje armbandjes terug. We mogen ons voegen bij de oranje groep mensen. In colonne lopen we richting de speedboot die ons naar Coral Island brengt. Het is een mooie, nieuwe speedboot.

De tocht duurt slechts een kwartiertje. Op Coral Island hebben ze de loper al voor ons uitgelegd. We meren aan bij deze drijvende “loper” en zoeken dan een ligstoel uit op het strand on de schaduw. Het is ook vandaag al snel 30 graden warmer dan in Nederland, de temperatuur ligt hier rond de 35 graden. We smeren ons dan ook goed in. Het is grappig hoe snel je eraan went om zonder jas en in een dun laagje kleding buiten te lopen. Al snel merken we niets meer van het grote aantal toeristen. De toer is goed georganiseerd en het eiland is prachtig en kan zo op de voorkant van een reismagazine. De rest van de dag relaxen en lezen we wat in de strandstoelen, genieten we van de prachtige omgeving en gaan we uiteraard snorkelen. Een mooi moment om onze vorige week aangeschafte onderwatercamera uit te proberen. Ook de lunch is inbegrepen en bovendien erg lekker. Voor we het weten is het alweer tijd om terug te gaan naar Phuket. We hebben nog maar net voet aan wal gezet of er wordt ons al toegeroepen dat minibus nummer 5 ons terug zal brengen naar ons hotel. Daar worden we nog geen half uur later afgezet. Het is dan 4 uur.

We besluiten de rest van de middag aan het zwembad door te brengen. ’s Avonds vinden we al snel een restaurant dat ons aanspreekt. We gaan voor de volgende gerechten op onze lijst: een Penangcurry en beef met knoflook en peper, beide typische Thaise gerechten. Zoals vaak eten we van beide de helft. Ons eerste Thaise biertje drinken we ook. We zijn inmiddels redelijk bijgekomen van de lange reis en willen dit moment niet langer uitstellen. Zowel het eten als het bier zijn heerlijk. We denken erover morgen naar dit restaurant terug te gaan. Zeker de beste gerechten tot nu toe. Maar goed, het is natuurlijk nog maar dag 2. Voor het nagerecht lopen we naar de overkant van de weg, naar ons favoriete “toetjesrestaurant”: de 7/11, oftewel de supermarkt. Onder het genot van een Cornetto lopen we terug naar het hotel. Morgen hebben we niets gepland, uitslapen dus!