Van vrieskou naar tropische hitte

Dagen van meer dan 24 uren hebben de neiging je te doen vergeten welke dag van de week het ook alweer is. Tel daar 6 uren tijdsverschil bij op en de verwarring is compleet. Het is inmiddels 32 uur geleden dat we in onze zomerse outfit en zonder jas onszelf er op station Wolvega van proberen te overtuigen dat het niet de kou, maar de Thaise airconditioning is waardoor we langzamerhand bevriezingsverschijnselen beginnen te vertonen. Na een goede vlucht met lekker eten maar weinig slaap, omdat het boek toch net iets te spannend was om weg te leggen, en een overstap in Bangkok landen we rond half 11 Thaise tijd op de luchthaven van Phuket. Zodra we het vliegtuig uitstappen, voelen we de vochtige warmte. De temperatuur is dan inmiddels al opgelopen tot ruim 30 graden. De vesten kunnen uit.

We pakken onze backpacks van de bagageband en lopen naar een taxistand, waar we twee zitplaatsen regelen in een minibusje naar Karon Beach. Het busje is snel vol en nadat de chauffeur 8 van onze medepassagiers bij hun accommodatie heeft afgezet, worden wij als laatste toeristen bij ons hotel afgezet. Al snel zien we dat we een goede keuze hebben gemaakt. Het hotel ligt prachtig tussen de bedrijvigheid van Karon, maar tegelijkertijd ook weer afgelegen genoeg om geen last te hebben van het rumoer. Het hotel heeft 3 grote zwembaden, prachtige tuinen en verschillende bars en restaurants. Na ons in Karon tegoed te hebben gedaan aan onze eerste Thaise maaltijd en bananenmilkshake gaan we de rest van de middag aan het zwembad liggen. We vallen al snel in slaap. We zijn toch best moe van de reis en moeten nog even acclimatiseren. We kopen een paar slippers en twee strandhanddoeken en houden het ’s avonds dan al snel voor gezien. Morgen staat een trip naar Coral Island op het programma. We worden rond half 9 opgehaald voor ons eerste snorkelavontuur deze reis: een dag relaxen en snorkelen op een eiland op nog geen 15 minuten varen van Phuket.

We vinden het ontzettend leuk dat jullie thuis weer allemaal met ons meereizen. We zullen proberen, in woord en beeld, jullie weer zo goed mogelijk op de hoogte te houden van onze belevenissen in het mooie Thailand. Vind je het leuk een reactie achter te laten op de website, doe dat dan vooral. Dat vinden wij ook hartstikke leuk.