Haai Koh Phi Phi

Na de drukke dagen in Dubai, waarin we elke dag van vroeg tot laat op stap waren, hebben we besloten dat vandaag een dag “zonder klok” wordt. We zetten dan ook geen wekker en stappen pas aan het eind van de ochtend uit bed. We brunchen bij het restaurant van Viking Nature Resort en zoeken dan het strand op. Viking Nature Resort heeft twee mooie privé-stranden met wit strand en hangmatten. Vanuit zee snorkel je direct boven het koraal. De zee is turkoois blauw, zoals op de plaatjes die we vaak gezien hebben van paradijselijke eilanden. Tot rust komen is nog een kunst op zich. Dirk kost het geen enkele moeite, mij altijd een tot twee dagen. Het is nog niet zo makkelijk niets te (hoeven) doen en je te mogen beperken tot zwemmen, relaxen, eten en lezen.

Op een kleine 800 meter afstand van Viking Nature Resort liggen in zee drie rotsen die Shark Point worden genoemd. Hier schijn je met tegen zekerheid grenzende waarschijnlijkheid haaien te kunnen zien. Omdat de haaien nogal schrikachtig en schuw zijn, is daarbij wel van belang om er op een rustig moment te zijn. Overdag is het rondom Koh Phi Phi een drukte van belang met vele toeristenboten die het eiland voor een halve of hele dag aandoen. Het beste is dan ook om te gaan voordat de boten arriveren of nadat ze vertrokken zijn. Rond 4 uur besluit Dirk de gok te wagen en zwemt naar Shark Point. Ik laat Dirk op verkenning uitgaan en waag dan morgen een poging (iemand moet toch op de waardevolle spullen letten). Hij ziet zowaar twee haaien (zwarttip rifhaaien) van ongeveer anderhalve meter. Zijn dag kan niet meer stuk.

Aan het begin van de avond nemen we het verlichte wandelpad naar het dorp. Na 10 minuten lopen, vinden we de actie. Koh Phi Phi is als party-eiland vooral in trek bij de jongeren. Die lopen hier dan ook volop rond. Toch is het hier niet overdreven lawaaierig, eerder gezellig druk. We eten wat bij een van de vele restaurants, kopen nog een ijsje in de supermarkt en lopen dan terug naar ons huisje. We zijn vooral moe van de vochtige warmte. Na de droge warmte in Dubai is dat even wennen. Dat kost vaak een tot twee dagen, weten we inmiddels uit ervaring. Morgen is het plan om vroeg op te staan en naar het viewpoint van Koh Phi Phi te lopen. Het schijnt een redelijke klim te zijn, maar als we de foto’s op internet mogen geloven zal het uitzicht deze klim meer dan goed maken.