Kayakken rond Koh Lipe

We hadden het verhaal nog maar net op de website gezet gisteravond en de hel brak los. Openlijk benoemen dat je de hele vakantie nog geen drup regen hebt gehad, is wellicht ook de goden verzoeken. 11 dagen zonder regen werd in een uur goedgemaakt met een paar goede klappen onweer en keiharde regen. Onze bamboohut doorstond de test, het bleef droog binnen. Vanochtend was alles weer net zo snel opgedroogd. We ontbijten in het restaurant: Pad Thai dit keer voor Dirk en yogurt met fruit en muesli voor mij. Daarbij nemen we beide een heerlijke bananenshake. We reserveren tickets voor de ferry naar Langkawi (Maleisië) voor morgen en huren een kayak. Om 10 uur dobberen we al op zee.

We zetten koers naar een nabijgelegen eiland: Koh Adang. Volgens de Nederlandse vriend van de Canadese eigenaresse is het daar prachtig snorkelen. 40 minuten later trekken we onze kayak aan land op een verlaten strand. De man heeft niets teveel gezegd. Het koraal hier is overweldigend mooi. Dat zal er mede mee te maken hebben dat hier maar weinig mensen komen en het koraal daardoor onaangetast blijft. We zien de meest bijzondere rotsformaties onderwater. Blauwe “bloemkolen”, groene “paddestoelen”, roze “paraplu’s” en goudkleurige bollen. Ook zien we zowel witte, roze als blauwe zeesterren en uiteraard talrijke vissen. Fantastisch! Rond half 1 peddelen we terug. Er ontstaan langzamerhand blaren op onze handen. We zijn natuurlijk ook niets gewend. De zee is gelukkig redelijk rustig. Iets na 1 uur zijn we dan ook weer terug bij ons resort. We nemen een douche en gaan dan opnieuw richting “Walking Street” voor een welverdiende lunch.

We zoeken een restaurantje op waar we een tijdje kunnen blijven zitten om wat te lezen. We bestellen een curry en en zoetzuur kipgerecht, beide met rijst. We blijven de rest van de middag hangen in de gezellige straatjes van Koh Lipe. Van verre horen we uiteraard Madame Yoohoo alweer roepen dat we haar overheerlijke pannekoeken en fruitshakes moeten proberen. En eerlijk waar: er zijn er maar weinigen die het ge-yoohoo van Madame Yoohoo kunnen weerstaan. Wij gaan in ieder geval voor de bijl. We bestellen gezamenlijk een bananenpannekoek en een fruitshake. Zo lekker hebben we ze zelden gehad. We sluiten de middag af met een espresso bij de ons inmiddels welbekende espressobar. Beide lezen we hier ons boek uit. Ik de laatste Baldacci, Dirk een thriller van Owen Laukkanen. Wanneer de middag overgaat in de avond, kiezen we voor het Spidermonkey eetcafé. Het eten is ons hier gistermiddag prima bevallen. Onze avonturen in Zuid-Thailand sluiten we dan ook hier af. Buiten het eetcafé worden spiezen met vlees en groente bereid. Het ziet er kleurrijk, zomers en vooral lekker uit. De keuze is snel gemaakt. Bij de spiezen bestellen we huisgemaakte friet. Morgen nemen we om 10.30 uur de ferry naar Langkawi (Maleisië). Deze komt daar, met een uur tijdsverschil, om 13.00 uur aan. Op Langkawi hebben we een prachtig – en zeer waarschijnlijk het meest luxe hotel van onze reis- geboekt: het Berjaya Langkawi Resort.

We horen dat het gelukt is een beetje van de Thaise hitte naar Nederland te verschepen. Geniet er lekker van allemaal…en laat een beetje voor ons over!