5 eilanden snorkeltour

Vanochtend gaat om half 7 de wekker. Of eigenlijk gaan er binnen een tijdsbestek van 5 minuten drie wekkers. Dit om te voorkomen dat we ons zullen verslapen. Om 7 uur zitten we aan het ontbijt en stipt om 8 uur vertrekken we met een minibusje richting pier waar onze snorkeltrip zal starten. We hebben de snorkeltrip met gemengde gevoelens geboekt. Mijn laatste ervaring in Krabi dit jaar was niet zo geweldig. Te massaal, te onpersoonlijk en teveel gehaast. Ook in Indonesië afgelopen jaar hadden we niet een erg geweldige ervaring. Op internet hebben we echter gelezen dat deze trip een aanrader is. We zullen het zien. We rijden naar het zuiden en zien onderweg zo nog iets van het mooie en groene Koh Chang. We hebben blijkbaar veel geluk met het weer. Het regenseizoen komt tot zijn einde, de lucht is vandaag stralend blauw. Van een Australische toerist begrijpen we dat het pas sinds twee dagen zo mooi is. De drie weken daarvoor heeft het bijna non-stop geregend. We hebben het goed uitgekiend of eigenlijk hebben we misschien gewoon veel geluk. Maar ook dat is nodig op reis.

We stappen over van het minibusje op de boot. Een mooie, grote boot met heerlijke ligstoelen die opgesteld zijn op het dek in rijen van twee en drie. Iets na 9 uur vertrekken we. Het eerste eiland ligt op zo’n anderhalf uur varen. Het is een klein eilandje en we kunnen om het eiland heen snorkelen. Het blijft mooi dat gevoel alsof je in een aquarium terecht bent gekomen. Na de eerste stop wordt de lunch geserveerd. Een lopend buffet met Thaise gerechten. Het smaakt erg goed. De trip is goed verzorgd. Ook water, koffie en thee zitten bij de prijs in. Hoe dit kan voor 15 euro p.p. is ons een raadsel. Na de lunch doen we de volgende vier eilanden aan. We snorkelen veelal vanaf de boot. Ook bestaat de mogelijkheid kajaks te gebruiken. Wij houden het bij snorkelen. We smeren ons na iedere duik goed in, het is vandaag zeker tegen de 40 graden. De zon brandt op onze huid tijdens het snorkelen. We zien de mooiste vissen in alle soorten, maten en kleuren. Het is een heerlijke dag. Tussen de stops door worden we regelmatig voorzien van snacks of fruit. Na de laatste stop staat er bij terugkomst aan boord een bord met saté en salade voor ons klaar. Vanaf andere boten wordt er met een blik van jaloezie naar ons gekeken. Na zo’n dag actief in de buitenlucht heeft iedereen trek. Rond 5 uur meren we weer aan op Koh Chang. Een minibusje brengt ons terug naar ons hotel, ongeveer een half uur rijden van de pier. We halen nog een ijsje bij de 7 eleven en genieten op het balkon, onder het genot van een biertje, na van de dag.

Het was een topdag, we hebben genoten. De trip was erg goed verzorgd, we hebben heerlijk kunnen relaxen en veel mooie vissen gezien. Terecht een aanrader! Morgen is het weer vroeg op, dan vertrekken we om 7.30 uur naar Siem Reap, een tocht van zo’n 8-11 uren. Dit laatste afhankelijk van drukte op de weg en drukte bij de grensovergang. Thailand zeggen we dan voorlopig vaarwel totdat we de laatste dag terug vliegen vanuit Bangkok naar Nederland.