Snorkelen en relaxen

Vanochtend worden we gewekt door het licht dat onze hut binnen schijnt. Het is tegen zevenen. We draaien ons nog even om en staan rond half 9 op. We ontbijten bij het resort met een lassi (yoghurtshake), fruitsalade, toast en voor Dirk fried curryrijst. Je moet er maar zin in hebben op de vroege ochtend. De afgelopen dagen liep de temperatuur tegen de 40 graden. De lucht was strak blauw en de zon scheen fel. Vandaag is het opnieuw snoeiheet. Wel is er iets meer bewolking, een welkome afwisseling. Sinds ons vertrek uit Nederland hebben we nog geen drup regen gehad. Dat zal in Maleisië vast anders worden. Daar reizen we aan het eind van de regentijd doorheen. Best lekker een verfrissend buitje aan het eind van de dag. Landen als Thailand en Maleisië zijn natuurlijk ook niet voor niets zo mooi groen.

Na het ontbijt is het tijd om te snorkelen. Het is vloed, waardoor we goed boven het prachtig goudkleurige koraal kunnen snorkelen. We zien veel clownsvissen (nemo’s). Het koraal is hier weer heel anders dan op Koh Phi Phi en Koh Ngai. 3 eilanden en toch zo verschillend, zowel boven als onder water.

Rond half 2 zijn we het relaxen even beu en hebben we zin om een stukje te gaan wandelen. We lopen richting “Walking Street”, DE straat hier op het eiland. Hier vind je vele restaurantjes, barretjes en winkels. Zoveel dat het bijna een kwart van het eiland beslaat. Overdag is het hier een stuk rustiger dan ’s avonds. Toch vinden we een restaurant dat bovendien wordt aangeraden door Tripadvisor. Dirk eet een cocoscurry met ananas, ik ga voor een clubsandwich. Daarna gaan we voor een espresso bij de espressobar, schijnbar de beste koffietent van het eiland. Nooit gedacht het nog eens te zullen zeggen, maar wat heerlijk weer een kop koffie te drinken. We sluiten af met een fruitshake bij Madame Yoohoo. Haar ge-yoohoo is in de hele straat te horen en ook tijdens het shaken yoohoot zij er vrolijk op los. Dit komt de shakes vast ten goede, want ze zijn verrukkelijk.

Rond 4 uur lopen we terug naar het resort. De zee heeft zich inmiddels weer zover teruggetrokken dat het koraal, dat zich eerder vandaag nog ver onder de zee-oppervlakte bevond, nu bloot ligt. We lezen nog wat, nemen en douche en lopen dan rond 20.00 uur terug naar “Walking Street”. Het is hier inmiddels een gezellige drukte. We gaan dit keer voor Indiaas eten: naanbrood met een biertje voor mij, butterchicken met een cola voor Dirk. Morgen willen we een kano huren om enkele van de omliggende eilanden aan te doen en daar de onderwaterwereld te gaan bekijken.