Relaxen in het paradijs

Geen wekker vanochtend, dat blijft toch het echte vakantiegevoel. Als we om 9 uur de gordijnen openen, zien de brekende golven op het strand. De lucht is weer stralend blauw en de temperatuur schiet snel omhoog om uiteindelijk weer ver boven de 30 graden uit te komen vandaag. We hebben tot nu toe alleen maar mooi weer gehad. Hier op Koh Kradan staat een verfrissend briesje. Het is gelijk ook een verraderlijk briesje, verbranden gaat een stuk sneller. We smeren ons dan ook steeds goed in. Om 9 uur zitten we aan het ontbijt. Het ontbijt wordt hier elke dag opgenomen voor de volgende dag. We hebben gekozen voor yoghurt met fruit en muesli, een fruitjuice, toast en een pannenkoek met banaan en nutella. Een lekker begin van de dag. Na het ontbijt leggen we onze, in Thailand gekochte, strandlakens op de strandbedjes bij ons resort. We laten het ontbijt even zakken en zoeken dan onze “zeevrienden” weer op. Het water is extreem helder vandaag, dat trekt helaas veel kwallen aan. Het is een pittige zwemtocht naar het rif dat ongeveer 250 meter ver in zee ligt. Het ontwijken van de vele kwallen is een hele opgave.

We lunchen vandaag in een van de naastgelegen accommodaties. Terwijl we daar naartoe lopen, zien we de lucht in enkele minuten van strakblauw in donkerblauw veranderen. De wind trekt aan en, vanuit het niets, begint het te regenen. Dikke druppels vallen uit de lucht. We schuilen onder het afdakje van de bar en bestellen iets te eten. Zo snel als de lucht donkerblauw werd, trekken de donkere wolken ook weer weg en baadt het strand weer in zonlicht. Dat was nog eens wat je noemt een korte tropische bui. Nog voor onze lunch wordt gebracht, zitten we dan ook alweer met de voeten in het zand aan een van de tafeltjes. Na de lunch regelen we de transfer voor morgen. We hebben besloten onze laatste dagen door te brengen op buureiland Koh Ngai. Op dit eiland hebben we vorig jaar ook twee dagen doorgebracht. Het is net als Koh Kradan een bountyeiland: prachtig wit strand en een helblauwe zee. Je kunt er ook prachtig snorkelen. Omdat het op nog geen half uur varen van Koh Kradan ligt, betekent dat nagenoeg geen reistijd en dus des te meer vakantietijd. Nadat we de tickets voor de overtocht van Koh Kradan naar Koh Ngai geregeld hebben, lopen we naar de zuidkant van de westkaap van het eiland. Hier ligt het koraal dichter bij het strand. Het is één van de mooiere snorkellocaties op het eiland, al hebben we hier alleen nog maar mooie snorkelplekken gezien. Het strand is verlaten, we hebben het hele strand voor onszelf. Dat blijft zo de rest van de middag. De maan staat al bijna de hele dag aan de hemel. Een wonderlijk gezicht om maan en zon tegelijk aan de hemel te zien staan.

Rond half 6 lopen we terug naar onze accommodatie. Met twee heerlijke thaise gerechten bij het restaurant van ons resort sluiten we ons verblijf op Koh Kradan af. We hebben hier enorm genoten, met name van de prachtige onderwaterwereld. Morgen vervolgen we ons snorkelavontuur op Koh Ngai. We verblijven er in dezelfde accommodatie als afgelopen jaar: Mayalay Beach resort. Zo weten we in ieder geval zeker dat we onze vakantie met een hoogtepunt afsluiten. Donderdag vertrekken we dan vanaf Koh Ngai naar de luchthaven van Krabi. Maar daar denken we nog niet aan. De komende twee dagen genieten we nog heerlijk even van het paradijs hier in het zuiden van Thailand.