Another day in paradise!

Voordat we aan onze reis begonnen, hadden en we via kennissen, vrienden en ook internet al heel wat gehoord over Koh Phi Phi. Een aantal mensen was laaiend enthousiast, de meerderheid gematigd of in totale verwarring bij het horen dat wij deze bestemming gingen aandoen. We hebben heel wat waarschuwingen gekregen. Het zou een feesteiland zijn, het zou overbevolkt zijn met toeristen, het zou een teleurstelling worden. De waarheid is: wij hebben Koh Phi Phi een erg leuk eiland gevonden. Er heerst een gezellige en relaxte sfeer, is omgeven door een mooie onder- en boven waterwereld en de mensen zijn er vriendelijk. We zijn dan ook blij dat we, ondanks de afradende geluiden, toch zijn gegaan en drie nachten op -volgens National Geographic- een van de mooiste eilanden ter wereld hebben mogen verblijven. Of dit laatste zo is, daar wagen we ons niet aan. Wij hebben in ieder geval erg genoten.

Om 9 uur verlaten we Koh Phi Phi. De boot van Viking Nature Resort zet ons bij de pier af. Om iets over 9 uur pakken we hier de express ferry naar Koh Ngai, een eiland op 2 uren varen. Rond 11 uur komen we hier aan. Omdat Koh Ngai geen pier heeft, vindt er midden op zee een overstap plaats van de ferry naar de longtailboot die ons bij ons resort voor de komende 2 nachten afzet: Mayalay Beach Resort. Het eiland is slechts 8km2 groot. Het heeft prachtige witte stranden en is omgeven door jungle.

Het is ons weer gelukt een stukje paradijs te vinden. Wat is het hier mooi! Het eiland is erg rustig. Het heeft slechts 11 accommodaties en is niet zo gemakkelijk bereikbaar als bijvoorbeeld Koh Lanta, Phuket of Koh Phi Phi. Ook zijn er op dit eiland geen low-budgetaccommodaties te vinden, een massale backpackersbestemming is het dan ook niet. We hebben een heerlijk ruim huisje met veranda. Uiteraard duiken we gelijk de zee is. We worden verrast door de prachtige onderwaterwereld. Het koraal is hier, in tegenstelling tot het koraal van Koh Phi Phi, nog onaangetast. Ook hoeven we hier niet uit te kijken voor de vele bootje die langs varen. We snorkelen langs prachtig gekleurd koraal en duizenden gekleurde vissen in alle maten. Na Gili Meno is dit zeker de mooiste plek waar we tot nu toe gesnorkeld hebben. Ook boven water is de natuur prachtig. We zien een groot aantal neushoornvogels en horen op de achtergrond de melodieuze geluiden van de jungle.

’s Avonds zoeken we een nabijgelegen strandrestaurant op aan het met lampionnen verlichte strand. We gaan vanavond voor de spicy chickensalad en de Pad Thai. We kijken uit naar morgen: heerlijk niets doen in het paradijs. Wat willen we nog meer?