Koh Rong 3

Woohooooo! Alweer geen wekker vanochtend. Afgelopen nacht heeft het behoorlijk geregend en als we vanochtend op staan is het lekker opgefrist buiten. Gelukkig heeft de regen niet echt veel invloed op de temperatuur want die is meteen goed. We ontbijten bij onze accommodatie en lopen na het ontbijt richting “het dorp”. Er schijnt een waterval te zijn vlakbij het dorp en we volgen de bordjes totdat het ons te steil wordt met ons te lichte schoeisel. We lopen nog wat door het dorp en halen een overheerlijke fruitshake. Bij onze kamer lezen (Annique Lars Kepler en ik Karin Slaughter, na 2x Lee Child is dat een leuke afwisseling) en relaxen we nog wat waarna we met snorkelspullen richting een strandje bij een ander hotel (treehouse) lopen. Dit is niet al te ver van ons hotel, maar ligt helemaal afgelegen. Het lijkt wel of dit hotel een strandje voor zichzelf heeft.

Na de curry en noodles voor lunch ga ik eerst een stuk snorkelen. Na terugkomst gaat Annique snorkelen, zodat er steeds iemand bij de tas kan blijven. De toestand van gisteren willen we vandaag liever niet weer. Vanaf waar we zitten hebben we oa. uitzicht op een klein eilandje en we vragen ons af of we daar heen kunnen kajakken. Aangezien ze kajaks verhuren op de plek waar we zitten, huur ik voor een uur een kajak en peddel tegen de stroom in in zo’n 20 minuten naar het eilandje. Op het eiland blijkt een klein tempeltje te zijn en verder niets. Alleen maar jungle en verder geen paden of iets dergelijks. Ik meer mijn kajak aan op een soort koraalstrandje waarop ik behoorlijk voorzichtig moet lopen, omdat alles redelijk scherp aanvoelt. Na een kort bezoek aan de vervallen tempel en een kort gesprekje met een andere toerist die met zijn kajak ook op het eiland is beland, ga ik nog even wat snorkelen. Het koraal is hier werkelijk prachtig. Een welkome afwisseling op het snorkelen bij het andere eiland. Na niet al te lange tijd klauter ik het strandje weer op en hoor ik wat onweer in de verte. De hoogste tijd om terug te gaan peddelen. Na vijf minuten op het water begint de wind behoorlijk toe te nemen en verandert de zee van kabbelende in serieuze golven. Het begint zelfs een beetje te sputteren dus ik zet de vaart er in en ben in een goed kwartier terug bij Annique.

Annique zit nog alleen op het strand te wachten. Iedereen is naar binnen gevlucht voor de regen. Na afrekenen lopen we in de stromende regen(het is nog steeds warm) terug naar ons huisje. Een half uur later is het weer zo goed als droog en gaan we nog een fruitshake scoren. Wederom relaxen en lezen we weer wat alvorens we richting een nabijgelegen eetgelegenheid vertrekken om een overheerlijke fish en chips te verorberen (Baracuda). Na twee en een halve week met een druk reisprogramma komen we hier op Koh Rong even helemaal tot rust……..